Amanda Haahr (t.h.) scoret da LSK Kvinner slo Vålerenga fredag. Her fra en kamp tidligere i år.

Vålerenga gikk på sitt første tap denne sesongen - Guro Pettersen måtte ut med hodeskade

LSK Kvinner påførte serieleder Vålerenga klubbens første tap i Toppserien denne sesongen med 2-0-seier på hjemmebane.

Publisert

Kampen var lenge en stillingskrig før LSK Kvinner avgjorde med rundt ti minutter igjen. Først scoret Amanda Haahr et kjempemål, før Mimmi Löfwenius doblet bare sekunder senere. Vålerenga greide ikke komme tilbake og måtte tåle sitt første tap denne sesongen.

LSK Kvinner er nå åtte poeng bak rivalen med én kamp mindre spilt. Rosenborg er sju poeng bak VIF og har to kamper mindre spilt.

Flere nedturer

Det var LSK Kvinner som hadde de største sjansene i kampen før de til slutt fikk uttelling. Målet til Haahr var spesielt flott. Svensken mottok ballen ute på siden og dro den med seg inn i banen. Fra rundt 20 meter skjøt hun via tverrliggeren og i mål.

Vålerenga manglet forsvarssjef Stine Ballisager Pedersen i fredagens kamp. Hun ble skadd i kampen mot Røa forrige serierunde.

For Vålerenga ble tapet en ekstra nedtur etter at keeper Guro Pettersen måtte forlate banen med en hodeskade like før pause. 31-åringen er med i Norges tropp til VM i Australia og New Zealand som starter 20. juli.

Fredagens kamp var den siste for begge lag før sommerpausen. I tillegg til Pettersen skal lagvenninnene Thea Bjelde og Karina Sævik til VM for Norge.

VIF-duoen Ballisager Pedersen og Janni Thomsen skal representere Danmark i mesterskapet.

Powered by Labrador CMS