Knivstikkingen skjedde like på utsiden av et utested midt i Brugata. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Politiet skjøt varselskudd for å avbryte knivstikking i Brugata

Politiet så seg nødt til å avfyre varselskudd for å hindre en knivstikking i Brugata ved Grønland i natt. Ingen ble skadd, men en mann i 20-årene er pågrepet.

Publisert

Det var en politipatrulje som ble oppmerksom på situasjonen klokka 1.11, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

– En slåsskamp mellom fem personer ser alvorlig ut. Patruljen nærmer seg stedet, og fra avstand ser de at en person med kniv i hånden løper etter en annen. For å få personen til å avstå fra det, skyter de et varselskudd. Personen slipper kniven og blir pågrepet, forteller operasjonslederen.

Ingen ble skadd i hendelsen. Den pågrepne er en mann i 20-årene som «har vært borti politiet før».

Skjedde så fort

– Det er ikke hver dag at politiet avfyrer varselskudd, men her skjedde ting så fort og trusselen var så alvorlig. Så her så patruljen seg nødt til å avfyre varselskudd, sier operasjonsleder Stokkli – som berømmer patruljen for å ha tatt en god avgjørelse som hindret at offeret ble knivstukket.

Oslo-politiet har orientert Spesialenheten for politisaker, selv om de ikke er pliktige til å varsle om saker der det ikke er personskade.

Powered by Labrador CMS