Fra Vålerengas feiring som seriemestere i 2014. Etter 7-1 mot Stavanger Oilers hjemme på Jordal. Foto: Anders Grydeland

Vålerenga Hockey sikter seg inn på en topp-4 plassering og VårtOslo tipper tabellen

Publisert

Seriestart i ishockey: Sjekk ut hvor ditt hockeylag ender denne sesongen. VårtOslo tipper Frisk Asker på topp og forklarer hvorfor VIF Hockey kan overraske.

Selv om kommende sesong betegnes som en mellomsesong i påvente av Nye Jordal Amfi og større økonomiske muskler, har VIF Hockey planer om å være med å kjempe i toppen av GET-ligaen. Det tror vi klubben kan klare.

Sesongen dras i gang med et smell, med norsk ishockeys største klassiker. Fredag 8. september møtes nemlig erkerivalene Vålerenga og Storhamar i Gjøvik Fjellhall. Kampen er flyttet dit da Furuset Forum, VIFs hjemmebane denne sesongen, bare tar 2050 tilskuere, mens Fjellhallen tar 5600.

Over 5000 billetter solgt og Klanen har satt opp eget chartertog.

Billettene ble revet bort

Patrick Thoresen er kommet tilbake til Storhamar. Og hjemmefansen har skyhøye forventninger. Foto: Wikipedia

Billettene til serieåpningen ble nærmest revet bort da de ble lagt ut for salg sist uke. Interessen for ishockey er skyhøy på Hamar, spesielt nå når Patrick Thoresen har vendt hjem til Storhamar. Men også VIF vil få stor støtte fra tribunen.

På de to feltene som er tildelt VIF-supportere er det allerede solgt rundt 700 billetter. Men det er fortsatt ledige seter. Flere av privatbussene til Klanen tar turen til Gjøvik, men Klanen har også fått satt opp eget tog, hvor det fortsatt er ledige plasser.

Spenning fra første til siste dropp

GET-ligaen spilles over 45 serierunder før sluttspillet tar til i mars.

GET-ligaen består av 10 klubber, og lagene møtes hele fem ganger i seriespillet. Det vil si 45 serierunder. Det er et meget tett program med to-tre kamper i uka. Denne sesongen er det også en ekstra lang pause, da Norge skal delta i OL-turneringen i ishockey i februar.

Når lagene møtes så ofte som en gang per måned skapes en ekstra rivalitet, som gjør at GET-ligaen lever fra første til siste dropp. Så toppes det hele med et intenst sluttspill, hvor man møtes annenhver dag i best av 7-serier til man har kåret norgesmesteren og mottar trofeet «Bøtta», som er hockeysportens navn på Kongepokalen. Bare så det er nevnt, VIF Hockey har hele 26 «bøtter».

VIF hockeys første seriekamp blir mot Storhamar den 8. september. Her mot Storhamar i fjor. Foto: Atle Enersen

Status for VIFs spillertropp

Til VårtOslo kan klubben fortelle at backene Tallak Lyngset og Anders Braavold er ute med henholdsvis skade og sykdom. Lyngset skal være tilbake i oktober, mens Braavold er ute på ubestemt tid.

Roy Johansen. Foto: Fredrik Olastuen / Flickr

Da passer det bra at 41-år gamle Anders Myrvold har snørt på seg skøytene igjen og har spilt treningskampene for VIF. Det er ennå ikke skrevet noen kontrakt, men klubben håper det ordner seg snart. Trener Roy Johansen ønsker å forsterke back-korpset ytterligere og ser etter en svensk eller finsk back. Klubben jobber med saken, men alt er ikke 100 prosent klart ennå.

Tabelltipsene

De fleste «eksperter» peker på tre klubber som kan vinne serien: Stavanger, Storhamar og Frisk Asker ser alle meget sterke ut, på papiret. VårtOslo tror VIF Hockey kan vinne mot alle lag og være laget som overrasker mest positivt. Men det rekker neppe lengre enn til en 4. plass.

  1. Frisk Asker - Siste sesongs tapende finalist. Har hentet fire nye nord-amerikanere og har en veldig fin miks i laget. En meget god keeper i Nicklas Dahlberg og en slu trener i Sune Bergmann, som kan vippe dette i Frisks vei.
  2. Stavanger Oilers - Har mistet sine to klart beste forwards i Dan Kissel og Mark Van Guilder. De er erstattet, men neppe med samme klasse. Har økonomiske muskler til å forsterke laget, eventuelt bytte ut utlendinger som ikke leverer.
  3. Storhamar - Er klubben som har forsterket mest, og kanskje også riktigst. Patrick Thoresen vil alene heve laget mye. Men også Steffen Thoresen og Robin Dahlstrøm, med tøffe spillerstiler, vil kunne vinne kamper for laget. Svakere på keeper- og backplass enn Frisk og Oilers.
  4. VIF Hockey - Et dristig tips som vil være avhengig av at nøkkelspillerne leverer, og ikke minst at de holder seg skadefri. Fortsatt mye kvalitet i laget, hvor spesielt keeper Steffen Søberg, backene Morten Ask og Anders Myrvold og forwardene Tobias Lindström og Martin Laumann Ylven må bære mye av ansvaret.
  5. Lillehammer - Hadde en god sesong sist og har seks gode nord-amerikanere på laget. Men de har også en spennende gruppe unge norske U-20 landslagsspillere, seks i tallet. Sterke framover, men ditto svake bakover.
  6. Lørenskog - Vi tror Lørenskog vil levere en OK sesong, selv om de er dømt nord og ned etter store økonomiske problemer på vårparten. Har mistet 14 spillere, men har fortsatt kvalitetsspillere som Mats Trygg og James Sixsmith. Har hentet tre nye utlendinger med god CV og skal ha inn én til. Trener Kenneth Larsen kan løfte de unge lokale spillerne. Se opp for 20-år gamle Sebastian Johansen.
  7. Sparta - Mange unge spillere som må ta ansvar. Veteranene Henrik Malmström og Niklas Roest er fortsatt veldig viktige for laget. Sparta håper nok på at de to nye amerikanerne Greg Wolfe og Kyle Osterberg skal slå til skikkelig.
  8. Manglerud Star - Trener David Livingstone har jobbet flere år med dette laget, som har mange talentfulle spillere. Har nå også en sterk førsterekke med Jesper Hoel, Jonas Berglund og Dylan Richard. Det kan holde til sluttspillplass. Svakheten er på back-plass.
  9. Stjernen - Har forsterket med Petter Røste Fossen og Joachim Sundelius. To tøffinger. Men hvem skal skåre målene etter at Victor Backmann har forlatt klubben?
  10. Kongsvinger - Det er gjort noen grep for å få frem et tøffere lag. Amerikansk trener i Ed Galiani og to spillere fra Nord-Amerika er hentet inn. Men fortsatt vil Knigths være sjanseløse på en sluttspillplass. Sist sesong tok laget bare fem poeng, men beholdt plassen i GET-ligaen etter kvalifiseringsspill.
Powered by Labrador CMS