De butikkansatte trenger å hvile er det klare signalet fra handelsstanden og fagbevegelsen.

Fylkesmannen setter stopp for påskeåpne butikker i Oslo

Fylkesmannen sier nei til Oslo kommunes søknad om å få holde både dagligvarebutikker og apoteker åpne i påsken.

Publisert

Fredag sendte Oslo kommune en søknad til Fylkesmannen i Oslo og Viken om tillatelse til å holde dagligvarebutikker og apoteker åpne på de kommende fridagene.

– Nesten 700.000 innbyggere skal være hjemme i påsken, i en by som har blant de høyeste smittetallene i Norge. Oslo kommunes smittevernoverlege har derfor anbefalt at vi søker om en generell dispensasjon i påsken, slik at man får spredt dagligvarehandlingen mest mulig, sa Raymond Johansen i en pressemelding fredag morgen.

Fredag kveld ble det klart at søknaden ble avslått.

Sur på Fylkesmannen

– Oslo kommune tar Fylkesmannens konklusjon til etterretning og registrerer at staten ikke vektlegger det smittevernfaglige rådet vi har fått fra vår smittevernoverlege, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding fredag kveld.

Raymond fikk nei fra alle kanter til forslaget om påskeåpne butikker.

Han ber butikkene sette inn ekstra smitteverntiltak.

– Jeg ber dessuten innstendig om at Oslo-folk sprer handlingen utover flere dager. Bidra til at det ikke blir lange køer og kaos i butikkene før påske, sier byrådslederen.

Heller ikke arbeidsgiverne ønsker åpent

Heller ikke bransjeorganisasjonen Virke Dagligvare ønsker påskeåpne butikker.

– Om Raymond Johansen får viljen sin, får en mengde mennesker som har slitt hardt for å holde hjulene i gang den siste tiden, avlyst hele påsken på kort varsel. Det gjelder ikke bare butikkansatte, men også slitne arbeidere i alt fra distribusjon til produksjon av mat. Det er en dårlig takk for å ha jobbet svært hardt de siste ukene, sier Ingvill Størksen, bransjedirektør for dagligvare.

LO: Dårlig gjort

LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik slår ifølge Aftenposten fast at det ikke er noe problem å sørge for at folk holde avstand i butikker.

– Å pålegge arbeidere å jobbe i påsken med mindre enn én ukes varsel, det syns jeg rett og slett er dårlig gjort overfor dem som har stått på som helter de tre siste ukene, sier LO-nestlederen.

Powered by Labrador CMS