– Vi er nødt til å problematisere at våre ungdommer smertedøyver, eksperimenterer og leker med svært potent hasj og marihuana, amfetamin, kokain, ecstasy og andre stoffer, skriver ungdomsavsnittet. Foto: Sara Johannessen / Scanpix
– Vi er nødt til å problematisere at våre ungdommer smertedøyver, eksperimenterer og leker med svært potent hasj og marihuana, amfetamin, kokain, ecstasy og andre stoffer, skriver ungdomsavsnittet. Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Oslopolitiet: – Kjære foreldre! Viktig melding! En flodbølge av elever har meldt seg til oss etter bruk av farlige rusgifter

Kjære foreldre! Ungdomsavsnittet ber deg snakke med din ungdom om rus og utfordringer i hverdagen. Vi ber deg være plagsom, krevende, masete, irriterende, varm, omsorgsfull, hjertelig og gammeldags.

Publisert

«Kjære foreldre! Viktig melding!»

Slik begynner et innlegg som onsdag morgen ble lagt ut på Ungdsomsavsnittet til Majorstuen politistasjonsfacebooksider.

Det er ungdomsavsnittet ved politistasjonen på Majorstuen som rykker ut på Facebook for å advare foreldre mot ungdom som misbruker stoffer som hasj, marihuana, amfetamin, kokain og ecstasy.

«Denne uken har Ungdomsavsnittet erfart enda en ny utvikling på rusfeltet. Rådgivere på en skole i vår krets har store varme forebyggerhjerter. De åpnet Pandoras eske. De tilbød hjelp til rusproblematikk for elevene. De trodde det kom en liten bølge, men ble overrasket av en flodbølge.

I skrivende stund har tredve ungdommer meldt seg. Det er bare på ett av årstrinnene. For noen helger siden sovnet en femten år gammel gutt av på fest. Han var beruset. Kompisene blåste kokain opp i nesen hans. De hadde sett en norsk tv-serie hvor det ble gjort, og synes det var kult og spennende.»

Majorstuen Politistasjon i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Majorstuen Politistasjon i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Leker med farlige rusgifter

Innlegget er signert av avdelingsleder Johan Benitez.

– Det er relativt mange flere tilfeller nå enn før. Dette gjelder personer fra 14 år og oppover. I noen få tilfeller er de også enda yngre. De fleste av dem er gutter, men noen av dem er jenter, forteller Benitez til VG.

Benitez forteller at det ikke bare er politiet som er bekymret:

«I går snakket vi med skoleledelse, skolehelsetjeneste, rådgivere, ruskonsulenter og SaLTo- koordinatorer. Alle uttrykte stor bekymring for utviklingen.

Vi er nødt til å snakke om dette! Vi er nødt til å løfte debatten på et overordnet nivå. Vi er nødt til å problematisere at våre ungdommer smertedøyver, eksperimenterer og leker med farlige rusgifter. Dette gjelder svært potent hasj og marihuana, amfetamin, kokain, ecstacy og andre stoffer.»

Vær krevende og masete

Men den kanskje viktigste oppfordringen går til foreldrene. Disse må komme aktivt på banen, sier ungdomsavsnittet:

«Kjære foreldre! Ungdomsavsnittet ber deg snakke med din ungdom om rus og utfordringer i hverdagen. Vi ber deg være plagsom, krevende, masete, irriterende, varm, omsorgsfull, hjertelig og gammeldags. Gjør gode avtaler og vær tett på! Involver andre som har kompetanse dersom du trenger hjelp. Du er primærforebygger!

Vi har ikke råd til å miste en eneste ungdom inn i rus og lidelse. Vi som arbeider på Ungdomsavsnittet bryr oss om deg og din ungdom!»

Powered by Labrador CMS