Jan Bøhler (Ap) skriver på Facebook at anonyme partikamerater i Oslo Arbeiderparti jobber mot at han renomineres til Stortinget

Jan Bøhler tar ikke gjenvalg til Stortinget: - Anonyme kilder i Oslo Ap prøver å sette i gang noe mot meg i nominasjonen

Jan Bøhler (Ap) kunngjør på Facebook at han ikke tar gjenvalg til Stortinget. Den profilerte Groruddals-politikeren mener partikamerater jobber mot ham. — Helt ukjent for meg, sier leder av Oslo Ap, Frode Jacobsen.

Publisert

— Jeg vil ikke være gjenstand for intern strid og anonyme operasjoner etter å ha vært nominert enstemmig til Stortinget i fire perioder, skriver stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) på sin private Facebook-side.

68-åringen skriver at han har fått høre om intriger mot ham i fylkeslaget i Oslo.

— I dag har jeg fått vite av media at anonyme kilder i Oslo Ap prøver å sette i gang noe mot meg i forhold til stortingsnominasjonen, skriver Bøhler.

— Våre velgere er ikke fornøyde

Ap-politikeren skriver også at han ikke er fornøyd med politikken Ap har ført de siste årene, på områder som ungdomskriminalitet, utenforskap blant barn og unge, integrering og nedlegging av Ullevål sykehus.

— Valgresultatet ved kommunevalget i 2017 tyder heller ikke på at våre velgere er fornøyde, skriver Ap-veteranen.

Han skriver imidlertid at han fortsatt vil være aktiv i politikken.

— I dag vil jeg først og fremst takke alle som har vist meg tillit og samarbeidet med meg fra jeg ble valgt til Stortinget i 2005, skriver Bøhler.

Når VårtOslo tar kontakt med leder av Oslo Ap, Frode Jacobsen, stiller han seg uforstående til Bøhler påstand om en pågående intrige eller konspirasjon.

— Kjenner meg ikke igjen i det han skriver

— Jeg vil først og fremst takke Jan Bøhler for det han har gjort for Arbeiderpartiet. Men når han snakker om krefter som jobber mot ham, så må jeg bare si at det er helt ukjent for meg, sier Jacobsen.

— Vil du som fylkeslagsleder ta en prat med Bøhler om dette?

— Jeg snakker gjerne med Jan. Jeg har behov for å vite mer om dette, sier lederen av Oslo Ap til VårtOslo.

— Men jeg stiller meg spørrende til det han skriver om politisk uenighet innad i partiet. Jan Bøhler har vært vår justispolitiske talsperson på Stortinget, og i Oslo Ap har vi fulgt opp det arbeidet han for eksempel har gjort opp mot gjengproblematikken i Oslo, sier Frode Jacobsen.

— Jeg kjenner meg ikke igjen i det han skriver. Når det er sagt, så er det viktig å understreke at vi i Oslo Ap skal ha en åpen og ryddig nominasjonsprosess, avslutter Jacobsen.

PS: Denne saken har du fått gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS