Karina Sævik var uheldig og skadet søsteren da hun scoret for Vålerenga mot Røa onsdag. Her for Norge under VM tidligere i sommer.

Søsterduell endte i tårer da det ble klart at Vålerenga møter Oslo-rivalen

Keeperen var oppløst i tårer på vei av banen etter å ha blitt stemplet av søsteren.

Publisert

Vålerenga slo Røa 2–0 på hjemmebane og skal spille semifinale i fotball-NM. Der venter Oslo-rival Lyn.

Det første målet kom et drøyt kvarter før slutt. Michaela Kovacs var på enden av Selma Pettersens hjørnespark og stanget de blåkledde i ledelsen.

Søster mot søster

Bare tre minutter senere lå ballen igjen i målet bak Røa-keeper Hildegunn Sævik. Målscoreren var ingen andre enn storesøster Karina Sævik, men i situasjonen var sistnevnte uheldig og stemplet Røa-keeperen.

Ankelen var såpass vond at hun måtte byttes ut, og keeperen var oppløst i tårer på vei av banen.

Møter Lyn

Røa var slett ikke noen kasteball på bortebane, men gjestene greide imidlertid ikke å få ballen i nettet.

Vålerenga vant NM både i 2020 og 2021. Semifinalen mot Lyn spilles 30. september.

Vålerenga-kvinnene har hatt en svært god sesong hittil og leder Toppserien. Rosenborg ligger sju poeng bak, men har også to kamper mindre spilt.

– Bare å «gønne» på

– Det er rett og slett deilig å komme seg til semifinale. Selv om Vålerenga har vært i flere semifinaler og finaler de siste årene, har jeg aldri vært i cupfinale. Vi har høye målsettinger denne høsten her, da vi ønsker å kjempe om seriegullet, vi ønsker å gå til cupfinale og videre i Champions League. Så her er det bare å «gønne» på, sier VIF-trener Nils Lexerød til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS