Øving i undergrunnen på Stortingets T-banestasjon er blant det som står på Forsvarets agenda under kursing denne uken. Her fra en øvelse med Telemark bataljon på T-banen tidligere i år.
Øving i undergrunnen på Stortingets T-banestasjon er blant det som står på Forsvarets agenda under kursing denne uken. Her fra en øvelse med Telemark bataljon på T-banen tidligere i år.

Forsvaret inntar T-banestasjon i forbindelse med øving på urban krigføring

Undergrunnen på Stortinget T-banestasjon tas i bruk under forsvarsøving natt til fredag.

Publisert

Forsvaret opplyser i en pressemelding at de den 9. november gjennomfører øvelse på urban krigføring under Oslo sammen med Oslo kommune.

Bakgrunn for øvelsen er at Forsvaret i arbeidet med å utdanne nye instruktører for tiden gjennomfører kurs i militære operasjoner i urbant terreng, også kalt MOUT.

Realistisk trening i «miljøer som er meget relevant for stridssituasjonene som pågår flere steder i verden» er en del av kurset som Forsvaret selv betegner som omfattende.

Kommet til denne delen av kurset

«Nå har elevene kommet til den delen av kurset der de samhandler med andre etater i Oslo, deriblant politi, og kommune ved brannvesen og Sporveien», opplyser Forsvaret.

Kursingen skal sette elevene i stand til å bekjempe fiender i situasjoner som kan oppstå i urbane miljøer.

«De skal gjennom alt fra nærkamp, pågripelse og fangehåndtering, øving på strid i mørket i bybildet og øving i Sporveiens T-banesystem under Oslo», oppsummerer Forsvaret selv.

På agendaen står blant annet øving i undergrunnen på Stortingets T-banestasjon i nattetimene natt til fredag.

«Suksessfaktor i krise og krig»

Forsvaret understreker viktigheten av at også kommune og nødetater bidrar til kurset:

«Samarbeidet med disse i totalforsvarsrammen er en avgjørende suksessfaktor i krise og krig i urbane miljøer», heter det.

Kursdeltakere fra hele Forsvaret vil delta, deriblant fra Hæren, Heimevernet, Luftforsvaret, Sjøforsvaret, Forsvarets spesialstyrker og Forsvarets militærpolitiavdeling.

Powered by Labrador CMS