Oslo 20220530. Dronefoto av det som skal bli Fornebubanen. T-banen blir en ny T-banestrekning som skal gå fra Majorstuen til Fornebu. Den skal stå ferdig i 2027.
Dronefoto av det som skal bli Fornebubanen. T-banen blir en ny strekning som skal gå fra Majorstuen til Fornebu. Den skal etter planen stå ferdig i 2027.

Regjeringen kutter i Fornebubanen

Fornebubanen får redusert sine bevilgninger i revidert nasjonalbudsjett. – Det er ingen dramatikk i dette.

Publisert

I det reviderte nasjonalbudsjettet for 2023 foreslår regjeringen å redusere det særskilte tilskuddet til store kollektivprosjekter med 460 millioner kroner. Dette gjør på grunn av lavere fremdrift enn forutsatt og redusert behov for midler til Fornebubanen.

– På grunn av noe endret fremdrift i forhold til opprinnelig plan er det et redusert behov for statlig tilskudd i 2023, sier kommunikasjonsdirektør Line Fredriksen i Oslo kommune.

– Ingen dramatikk

Overføringene til Fornebubanen reduseres med 190 millioner kroner i 2023, men dette blir ifølge Oslo kommune tatt hensyn til i 2024.

– Det er ingen dramatikk i dette, da endret periodisering ikke påvirker den samlede finansieringen eller fremdriften av Fornebubanen, legger hun til.

Powered by Labrador CMS