Morten Edvardsen (til høyre) er nominert på topp. Her flankert av (fra v.) Lene Haug, Espen Thygesen og Synne Lerhol (på andreplass).

Morten Edvardsen nominert på topp for Oslo Sp. Vil utvikle Ullevål sykehus, ha synlig politi og bedre fritidstilbud

Nominasjonskomiteen til Oslo Senterparti har talt. Morten Edvardsen, som sitter i bystyret for Senterpartiet, stiller på toppen av lista for kommunevalget i 2023. Her er de 15 øverste nominerte på lista.

Publisert

Morten Edvardsen topper Oslo Senterpartis forslag til liste for bystyrevalget i 2023. Edvardsen, som sitter i bystyret, vil gjøre Oslo til en tryggere by gjennom satsing på beredskap, fritidstilbud og praktiske fag og jobber.

Han har med seg Synne Lerhol på andreplass, Espen Thygesen på tredjeplass, Lene Haug på fjerdeplass og Bjørg Sandkjær på femteplass.

Oslo Senterparti fikk ved valget i 2019 inn én representant i bystyret med en oppslutning på 2,2 prosent (7 980 stemmer). Ved valget i 2021 fikk Senterpartiet i Oslo en oppslutning på 3,1 prosent (11 953 stemmer).

Morten Edvardsen ønsker seg en ny periode i bystyret og stiller på topp til høstens valg.

Forsvarer Ullevål sykehus

− Vi har fått innspill fra hele organisasjonen vår og kjørt intervjurunder. Resultatet er en bunnsolid liste med personer som vil jobbe for å gjøre Oslo til en tryggere by med utvikling av Ullevål sykehus, tilstedeværende politi og en styrking av fritidstilbudet til ungdommene våre, sier Karen Følgesvold, leder av nominasjonskomiteen.

Nominasjonskomiteen foreslår å kumulere, altså gi et stemmetillegg, til Edvardsen på førsteplass og Lerhol på andreplass.

Lavere husleie

− Vi trenger en by med helsetjenester som er rustet for fremtiden, et politi som kan jobbe forebyggende og et fritidstilbud som gir ungdommene mulighet til å utvikle og utfolde seg i et trygt miljø, sier Morten Edvardsen, bystyrerepresentant og nominasjonskomiteens forslag til listetopp i en pressemelding.

Edvardsen vil jobbe for de som trenger det mest, og peker på at Senterpartiet står alene i kampen for lavere husleie for kommunale boliger. Han mener også satsingen på praktiske fag og arbeid er viktig for å utvikle Oslo.

− Senterpartiet løfter verdien av praktisk utdanning og arbeid, og prioriterer at unge skal få seg jobb og utdanning tilpasset deres interesser og evner. Alle i Oslo skal kunne lykkes, ikke bare de som er sterke i teoretiske fag, som har vært hovedfokuset i Oslos utdanningspolitikk til nå. Senterpartiet vil ha et kraftig løft for de praktiske fagene og jobbene, sier Edvardsen.

De nominerte

 1. Morten Georg Edvardsen, 1982, Bydel Grünerløkka
 2. Synne Lerhol, 1991, Bydel Gamle Oslo
 3. Espen Emil Thygesen, 1990, Bydel Frogner
 4. Lene S. Haug, 1968, Bydel St. Hanshaugen
 5. Bjørg Sandkjær, 1972, Bydel Grünerløkka
 6. Kirsti Pernille Gabrielsen, 1986, Bydel Grorud
 7. Jesper Nohr, 1997, Bydel Gamle Oslo
 8. Hilde Hauge, 1970, Bydel Gamle Oslo
 9. Almir Martin, 1984, Bydel Grünerløkka
 10. Aisha Naz Bhatti, 1981, Bydel søndre Nordstrand
 11. Vebjørn Varlid, 1990, Bydel Alna
 12. Fredrick Nesse Bjerke, 1992, Bydel Nordstrand
 13. Tina Sjursen, 1977, Bydel søndre Nordstrand
 14. Eli Karine Navestad, 1982, Bydel Grorud
 15. Marit Elisabeth Norheim. 1950, Bydel Vestre Aker

Endelig liste for bystyrevalget vedtas av Oslo Senterpartis nominasjonsmøte 29. oktober.

Powered by Labrador CMS