Abdulla Okatan og Christine Nyborg presenterer fiskedisken hos Pipervika seafood. Foto: Anders Høilund

Oslos nye fisketorg skal granskes av kommunen

Publisert

Er Oslos nye fisketorg egentlig et fisketorg eller er det en restaurant med fiskedisk?

Byrådsavdeling for byutvikling vil nå ha en vurdering av om det foreligger avvik mellom godkjent byggesøknad og faktisk bruk, melder Estate nyheter.

VårtOslo skrev tidligere om åpningen av det nye fisketorget på Rådhusbrygga, et lenge etterlengtet tilbud. I etterkant er torget blitt kritisert for høye priser og liten fiskedisk. Også flere Oslo-politikerne kritiserer fisketorget, som de selv godkjente.

– Vi lot oss blende av ideen og skissene, sier Espen Ophaug, leder av Oslo Venstre. Han innrømmer bystyret sov i timen under behandlingen av søknaden i 2012.

Plan og bygg bes granske fisketorget

Nå har byrådsavdeling for byutvikling sendt et brev til plan- og bygningsetaten om prosjektet. I brevet bes plan og bygg å undersøke om det foreligger avvik mellom godkjent byggesøknad og faktisk bruk, ifølge Estate Nyheter.

I rammetillatelse, som ble gitt av plan og bygg 2. juni 2016, beskrives torget slik:

– Det søkes om rammetillatelse for oppføring av fisketorg på Rådhusbrygga 4. Fisketorget er, som navnet tilsier, et torg eller en markedshall for salg av fisk og andre råvarer fra havet. Bygget er en åpen struktur, en salgshall/tak over en markedsplass.

Det ble påpekt at fasaden i sommerhalvåret vil åpnes «slik at bygget nærmest fremstår som en åpen markedshall».

Restaurant eller fiskedisk?

Hovedspørsmålet PBE nå skal vurdere, er hvilken hovedrolle byggets innhold spiller. Kan dette kalles en markedshall, eller har utbyggerne, Pipervika Seafood, rett og slett fått en av landets råeste beliggenheter for en restaurant med fiskedisk?

Powered by Labrador CMS