=Oslo-selgere i velkjent positur.
=Oslo-selgere i velkjent positur.

Godt jobba, oslofolk! Årets juleboksalg ble det beste på mange år

Usikkerheten var stor før årets juleboksalg, da smittetrykket økte mens lanseringen nærmet seg. Kom selgerne til å bli avvist og oversett? Ville folk være redde for dem?

Publisert

Når dørene til salgskontoret hos Erlik Oslo nå stenger for noen korte feriedager, gjør de det med følelsen av et godt utført arbeid. Siden midten av november, etter avlyst slippfest og økende bekymring for om gatesalg, har selgerne utrettelig stått på.

Hver morgen har de stått i kø utenfor lokalet i Skippergata for å være med på den daglige loddtrekningen. De heldige blir trukket tidlig og får kjapt valgt seg et gatehjørne eller kjøpesenter, kjøpt bøker og reist ut på jobb, ifølge Erlik Oslo.

For å se bildeserien under, trykk på pilene øverst på siden av bildene under...

Selgerne har blitt ekspedert og sendt ut igjen, for å gi plass til nestemann i køen. De fleste må vente lenge. Alt tar lengre tid, nå som kun to selgere slipper inn i lokalet samtidig.

Et stort lyspunkt

Bekymringene for salget av årsboka har blitt gjort til skamme. Selgerne tok utfordringene på strak arm. Utstyrt med håndsprit, munnbind og digital betalingsløsning sørget de for at en trygg handel var mulig. Og kundene kom.

=Oslo-selgerne venter på å få kjøpe årsbøkene.
=Oslo-selgerne venter på å få kjøpe årsbøkene.

Årets juleboksalg ble det beste på mange år, et stort lyspunkt i den berg- og dalbanen av et år 2020 har vært. Folk i Oslo stilte opp for selgerne når det gjaldt som mest, og bidro til at alle nå kan ta juleferie med et smil om munnen og litt penger i lomma.

Powered by Labrador CMS