Hva mener Oslo-velgerne?

Erika Aasen (53) synes at politikerne må bevilge mer penger til forebyggende arbeid mot ungdomskriminalitet. Foto: Privat

— Politikerne bør redde Vålerengaparken, mener Erika Aasen

I sparkesykkelverkstedet, Leo's Scooter Parts på Jordal, har Erika Aasen (53) opplevd barn som blir ranet av jevnaldrende uten at politiet griper inn. Hun ønsker seg voksne som bryr seg og politi med ressurser til å forebygge.

Navn: Erika Aasen
Alder: 53
Bosted: Vålerenga
Aktiv med: Drifter av Gamle Oslo Kreative Verksted og Leo's Scooter Parts, fostermor og hjemmeunderviser

Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

– Jeg syns de burde sørge for å redde Vålerengaparken. Så må man også ta i et krafttak for å forhindre at så mange barn og unge havner på skråplanet. I sparkesykkelverkstedet og butikken jeg driver på Jordal; Leo's Scooter Parts, har vi opplevd at ungdom under 15 år stjeler for betydelige summer fra butikken og til og med fra andre unge. Dette har hverken politiet eller hjelpeapparatet prioritert å følge opp.

Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo de fire siste årene?

– Ved forrige barneranerbølge, for cirka for fire til fem år siden, fikk vi fantastisk støtte fra politiet i bydelen. Da satte de inn ekstra ressurser til forebyggende arbeid. Sammen med skolen og andre engasjerte klarte de å hjelpe majoriteten av de unge i faresonen ut av det kriminelle miljøet.

Hva har nærmiljøet ditt behov for fremover?

– Vi trenger de grønne fellesområdene i Vålerengaparken og Jordal skatepark, inkludert leke- og idrettsanlegg. Slike steder bidrar til å styrke egenorganisert lek og rekreasjon. Så trenger vi flere voksne som er ute og bryr seg, så det er trygt for de unge å ferdes her. Jeg ønsker meg at Frigo får fortsette å bemanne Jordal Skatepark og at forebyggende politi får mer ressurser til å følge opp ungdom i området.

– Mer penger til frivillig arbeid og flere tilbud til ungdom som faller utenfor organiserte fritidsaktiviteter hadde vi også hatt godt av. Et friere utdanningssystem med flere alternative utdanningsveier, tror jeg også kunne vært bra for mange. Enten det er snakk om leksefri, flere valgfag eller praksismuligheter i bedrifter.

Har du et favoritt-sted i Oslo?

– Jeg er veldig glad i Vålerengaparken og tar meg ofte et besøk på Smia. Så trives jeg selvfølgelig veldig godt på GamleOslo Kreative Verksted.

* Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg.

Powered by Labrador CMS