For gateselgerne i Erlik Oslo vil pengebidraget komme godt med i en ellers vanskelig tid.

Gatemagasinet Erlik Oslo fikk 200.000 fra innsamling. – Kommer godt med. Romjula og januar er en vanskelig periode

Koronapandemien har rammet Erlik Oslo-selgerne hardt. Nå får de etterlengtet og tiltrengt støtte.

Publisert

Hver desembermåned over flere år har Medier24 samlet inn penger til en veldedig organisasjon.

I år falt valget på Erlik Oslo, som i løpet av det siste halvannet året i perioder har vært nødt til å begrense salgsaktiviteten av sitt gatemagasin og stenge lokalene sine.

I midten av desember opprettet nettavisen en digital innsamlingsaksjon på nettstedet Spleis.no. Målet var å samle inn 200.000 kroner.

Øremerket selgerne

Redaksjonen i Medier24 kan være godt fornøyde med resultatet av pengeinnsamlingen de tok initiativ til.

Erik Waatland er ansvarlig redaktør i Medier24 og sier at det er tydelig at gateselgerne både har vært og er inne i en krevende tid.

– Vi møter selgere av Erlik Oslo utenfor kontoret vårt i Grensen. Vi har snakket med noen av dem, og de har fortalt at romjula og januar er en vanskelig periode under nedstengningen. Når det er færre folk i gatene, blir det også færre folk å selge bladet til.

Da pengeinnsamlingen ble opprettet, inngikk Medier24 og Erlik Oslo en avtale om at pengene utelukkende skulle gå til selgerne. Det synes Waatland er en veldig effektfull ordning.

– Vanligvis må de kjøpe bladet selv, men nå får de beholde hele summen istedenfor.

Waatland er opptatt av at han og kollegaene hans ønsker å bidra med noe positivt til byen som de bor og jobber i.

– Vi i Medier24 har donert 50.000 kroner, noe vi ble enige om på julebordet vårt. Ellers er det først og fremst vanlige oslofolk som har bidratt, i tillegg til enkelte bedrifter. Mesteparten av pengene har kommet inn i romjula.

Iverksettes neste måned

Søndag passerte innsamlingsaksjonen målet som var satt. Erlend Dahlhaug Paxal, daglig leder og ansvarlig redaktør i Erlik Oslo, er svært takknemlig for støtten.

– Det var over all forventning. Pengene vil komme godt med på starten av året.

Han forteller at de under nedstengningen i 2020 begynte med å subsidiere bladene til gateselgerne, noe som har ført til at de får bladet til en rabattert sum.

– Pengeinnsamlingen vil iverksettes fra og med februarutgaven. Vi vil finne en fornuftig måte å fordele pengene på. Det vil hjelpe på nå som det ikke er den enkleste tiden å selge på.

Powered by Labrador CMS