Sarpsborg mot Valerenga, semifinale i cupen. Foto: Adriana Sørheim

Vålerenga kommer til å ha Sarpsborg 08 sine refleksgule bortedrakter på netthinnen i mange år fremover

Først ødela Sarpsborg 08 åpningsfesten på den nye stadion til Vålerenga, før de stakk av med en finaleplass som kunne reddet en dårlig sesong for Oslo-laget.

Alt lå til rette for at Vålerenga skulle krige om finaleplass, noe som ville vært et plaster på såret i en elendig sesong for Oslo-laget. Og lenge holdt de tritt med Sarpsborg. De skapte også den største sjansen. Det var allikevel Sarpsborg som skulle ta ledelsen, etter en svak klarering fra Enar Jääger.

Ballen havnet rett i beina på Amin Askar, som trillet ballen tilbake til Mortensen, som kippet ballen over Adam Larsen, og Diatta kunne enkelt trille inn 1-0. Diatta er for øvrig en av Eliteseriens beste spillere og kommer nok til å bli solgt til en større klubb etter sesongen.

Sarpsborg er cup-favoritt

2-0 kom etter en fin avslutning, og 3-0 etter at Sarpsborgs beste spiller, Ole Jørgen Halvorsen, sa etter kampen at denne kampen var jevnere enn åpningskampen, men at Sarpsborg er hvassere foran mål, og hadde mer marginer. Rent bortsett fra de første 20, og de siste 30, må man si at Sarpsborg spilte best, og fortjente å vinne. De virker bunnsolide, og Ronny Deila ser på dem som en favoritt til å vinne cupen i år.

Sarpsborg mot Valerenga, semifinale i cupen. Foto: Adriana Sørheim

Krisen i Vålerenga har lenge vært et faktum, og gårsdagens tap i semien gjorde bare vondt verre. Å tape i åpningskampen, for så å tape 3-0 i den andre på ny stadion, gjør nok fansen mer trist enn forbannet. Nå er det ingenting å se fremover mot blant Vålerenga-fansen, utenom kanskje neste sesong.

Vanskelig å se trener Deilas plan

Men sånn som laget ser ut nå, med mange unge spillere uten selvtillit, og få, om noen, store ledestjerner og klassespillere, blir nok ikke heller neste sesong en dans på roser. Det er vanskelig å se hva Deilas plan er, og hva han skal gjøre for å få Vålerenga opp i toppen igjen.

De siste fem årene, i stigende rekkefølge fra 2012, har Vålerenga endt på 8., 11., 6., 7., og 10. plass i Eliteserien. En statistikk som ikke er Oslos eneste topplag verdig.

Powered by Labrador CMS