Oslo 20230509. Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl møter pressen etter å ha mottatt Nasjonal sikkerhetsmyndighets rapport sikkerhetsfaglige råd under en pressekonferanse i Marmorhallen i Oslo.Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl sier regjeringen jobber med en reform om rusmiddelbruk.

Mehl om unges kokainbruk i Oslo: Alvorlig

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier det er alvorlig at det er en økning av unge som har prøvd kokain.

Publisert

Undersøkelsen Ung i Oslo har vist at 8 prosent av alle elever på videregående skole i Oslo har prøvd kokain det siste året. Det er tre ganger mer enn for fem år siden.

– Jeg mener det er alvorlig. Det er andre gang på kort tid vi får tall som viser at ungdom og barn under 18 år bruker kokain mer enn tidligere, sier Emilie Enger Mehl til NRK.

Hun sier at hun i russetiden har fått med seg uttalelser fra unge som sier bruken blir mer normalisert. Samtidig peker hun på at det store flertallet ikke har prøvd.

– Alvorlig

– Men at det er en økning er alvorlig, for det kan gi store skader både på kort og lang sikt hvis man ender opp i en rusavhengighet som det er vanskelig å komme seg ut av, sier Mehl.

Justisministeren sier at politiet har en viktig rolle i å forebygge. Regjeringen jobber for tiden med en rus- og behandlingsreform.

Powered by Labrador CMS