Elle Nystad (t.v.), Elle Rávdná Näkkäläjärvi og Ella Marie Hætta Isaksen på Slottsplassen der Fosen-aksjonistene har satt opp en lavvo og ber om å få møte kong Harald.

Fosen-aksjonistene har satt opp lavvo ved Slottet – ber om møte med Kongen

Fosen-aksjonistene har avsluttet demonstrasjonene utenfor departementene. Nå har de flyttet seg til Slottet der de ber om et møte med Kongen.

Publisert

– Vi har forsøkt alt. Vi, mange andre unge samer og andre menneskerettighetsforkjempere i solidaritet, har kjempet lenge for at bruddet på Fosen skal bli reparert. Hundrevis har til og med valgt å bryte loven i sivilt ulydige aksjoner for at regjeringen skal følge opp en rettskraftig høyesterettsdom, sier Elle Nystad, leder i NSR-Nuorat, i en pressemelding.

Fredag morgen satte aksjonistene seg utenfor elleve departementer i Oslo sentrum. Miljøforkjemper Greta Thunberg deltok også. Litt over klokken 10 ble de båret vekk fra hovedinngangen til Finansdepartementet og Kultur- og likestillingsdepartementet, og kort tid etter valgte de å avslutte demonstrasjonene.

Like etter flyttet aksjonistene seg til Slottsplassen, der statsrådene møttes til Kongen i statsråd klokken 11.

Slottsplassen har aksjonistene blant annet satt opp en lavvo.

– Vi har forsøkt å få departementer og ministre til å ta sitt ansvar, selskapene til å være fremoverlent for å finne en løsning og Stortinget til å innse at rettsstaten er i fare. Vi har ingen andre steder å gå. Vi håper derfor ydmykt at Hans Majestet Kong Harald vil møte med oss og lytte, sier Nystad.

I pressemeldingen understreker aksjonistene at de ikke aksjonerer på Slottsplassen, men at de venter der i håp om å få møte kongen og overlevere et brev fra samisk ungdom.

Powered by Labrador CMS