DEBATT

Linda Amundsen
– Nei, Elisabeth Skarsbø Moen. Rød Ungdom kommer ikke med usannheter, sier Rødt-politiker Linda Amundsen.

Falske Ruter-plakater: – Det eneste alvorlige er at det er sant!

– Ruter går i dag ut og ser «alvorlig» på plakataksjonen Rød Ungdom hadde på T-banen. Det eneste alvorlige i denne saken er at hver eneste plakat er helt riktig, hvert eneste argument holder vann.

Publisert

Dårlig kollisjonssikkerhet på bybussene er en sannhet. At Groruddalen og Oslo Øst sitter med den høyeste bompengebelastninga samtidig som busstilbudet deres forringes, kuttes og legges ned, er også en sannhet. 

At bussdrifta i Oslo ville vært både billigere og bedre ved å drive det i demokratisk egenregi er en sannhet. 

At det ikke har vært bussførere involvert i anskaffelsen er et faktum. Og dersom Skarsbø Moen betviler dette tilbyr jeg gjerne å legge frem dokumentasjon for hver enkelt påstand om nødvending. 

Skarsbø Moen må tenke seg om

Den høytlønna kommunikasjonsdirektøren til Ruter, Skarsbø Moen må faktisk tenke seg godt om før hun uttaler seg om at Rød Ungdom kommer med usannheter. Det de faktisk har gjort er å komme med en kjip sannhet Ruter aller helst ser at befolkninga og media ikke vet noe om. 

Ruter har et, ikke så uttalt mål, om at all positiv omtale skal brukes aktivt i Ruters egen merkevarebygging. 

Kjipe og negative omtaler må operatørene selv uttale seg om, slik at Ruter ikke assosieres med negative hendelser. Selvfølgelig ble vinteren 23 / 24 av en så katastrofal art at her måtte selv administrasjonsselskapet Ruter stå skolerett for byråden. 

Det som er alvorlig

For det alvorlige er hvordan bussførere har det i bussbransjen i Oslo. Det alvorlige er at Ruter med et pennestrøk fjerner busslinjer fra rutekartet og argumenterer med at innbyggerne bare har en «opplevelse» av et dårligere tilbud. 

Og dette er utvilsomt en direkte konsekvens av anbud. Altså at Ruters konsulenter og direktører sitter og lager skrivebords forslag om hvordan rutetilbudet i Oslo skal være.

Systemet kollektivtrafikken i Oslo kan sammenlignes om du skal opereres på et sykehus. Men den som bestemmer om legen din skal fjerne blindtarmen eller få antibiotika er blomsterhandleren nede i gata. 

Tillitsvalgte i bussbransjen har i mange år ropt varsko om dette. Noe vinterens katastrofale bussdrift ble et resultat av. 

Den sure sannheten

Så nei Skarsbø Moen. Rød Ungdom kommer ikke med usannheter. De kommer med den kjipe sure sannheten om hvordan bussdrifta i Oslo fungerer. 

Jeg er forbaska stolt over ungdommen som har gjort dette stuntet og løfta opp en viktig sak for flere tusen bussførere i byen vår. De har løfta opp en sak som berører alle oss som bor i byen. 

Så har jeg forståelse at det nok «oppleves» litt kjipt for Ruter som assosieres med disse plakatene. Men det gjør det allikevel ikke usant. 

Powered by Labrador CMS