Skoleelever i klimastreik for miljøet utenfor Stortinget. Fantasien er stor når det gjelder å komme opp med slagord. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Eidsvolls plass utenfor Stortinget fylt til randen av klimaengasjerte ungdommer

I Oslo kombineres klimastreiken til skoleelevene med demonstrasjonstog og med «Klimabrølet».

Publisert

En rekke ungdomsorganisasjoner stilte opp foran Stortinget og kom med engasjerte appeller til like engasjerte ungdommer som taktfast ropte «Erna er feig».

Ungdommene ønsker at politikerne skal ta mer ansvar for å løse klimakrisen og har streiket flere ganger i løpet av våren. 6. juni stemte flertallet på Stortinget ned de klimastreikende ungdommenes krav, og dagens streik er en reaksjon på at lite har skjedd siden da.

Får skolefravær

Mange elever får oppført deltakelsen i streiken som ugyldig fravær fra skolen.

Flere tusen skoleelever klimastreiker i Norge i dag. Her foran Stortinget i Oslo fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Et av kriteriene for å få gyldig fravær er deltakelse i politisk arbeid hvis man er tillitsvalgt. Elevorganisasjonen i Oslo lanserte sin løsning på problemet ved å opplyse at de skal registrere klimastreiken i Brønnøysund og utnevne alle medlemmer som styremedlemmer.

Dette skapte jubel blant de frammøtte, men det gjenstår å se om et styre med flere tusen medlemmer blir formelt godkjent når den tid kommer.

Det er ventet at over 10.000 elever over hele landet vil streike fredag.

Powered by Labrador CMS