styrtregn Grønland
Det vil komme store mengder regn over Oslo i starten av kommende uke. Her fra et kraftig regnskyll på Grønland.

Politiet ber folk vurdere å la bilen stå i starten av uka

Det ventes svært mye regn mandag og tirsdag. Oslo politidistrikt ber folk beregne god tid i trafikken og vurdere om det i det hele tatt er nødvendig å legge ut på veien.

Publisert

– Dette er en generell oppfordring til befolkningen. Politiet ønsker at hver og en er bevisst på varsel som er kommet fra Meteorologisk institutt og vurderer nødvendigheten av ferdsel på veinettet, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt.

Bes beregne god tid

I sin oppfordring ber Oslo politidistrikt befolkningen om å beregne god tid i trafikken mandag og tirsdag og vurdere nødvendigheten av ferdsel i forbindelse med den varslede nedbøren som er i vente.

Meteorologisk institutt har flere gjeldende farevarsler for store deler av Sør-Norge. For Oslo gjelder oransje farevarsel for svært mye regn samt flomfare og jord- og flomskredfare på samme nivå.

Verst nord for Oslo

Det ventede ekstremværet har fått navnet Hans og er spådd å bli det kraftigste på flere år.

– Ekstremværet Hans vil treffe et større område på Østlandet, nord fra Oslo og sør i Trøndelag. Hans vil også strekke seg vest i fjellene i Vestlandet, sier statsmeteorolog i Meteorologisk institutt, Pernille Borander, til VG.

– Fare for liv og verdier

– Det er fare for at liv og verdier kan gå tapt. Her må man rett og slett gjøre vurderinger på om de planene man har er de beste med tanke på været, sier statsmeteorologen til NTB.

Det er ikke satt krisestab hos Statsforvalteren i Oslo og Viken, men det gjøres løpende vurdering, opplyser beredskapsvakta til NTB.

Powered by Labrador CMS