Byrådet utvider i samarbeid med Ruter ordningen som gjør det billigere for barnehage- og skolebarn å reise kollektivt til også å gjelde på kveldstid.

Nå skal barnehage- og skolebarn få reise kollektivt billigere på kveldstid. — Neppe noen god løsning for barnehagene, sier opposisjonen

Byrådet vil i samarbeid med Ruter gjøre det lettere for barnehagebarn og skoleelever å reise kollektivt på kveldstid. — Løs heller andre bestillinger først, sier Marit Kristine Vea.

Publisert

I dag reiser barnehage- og skolebarn til sterkt reduserte priser mellom klokka 09 og 15 på hverdager, gjennom ordningen med det såkalte Rufus-kortet. Hensikten er å gjøre det mulig for skoler og barnehager å ta med barna på tur for å oppleve det Oslo har å by på av opplevelser, uten å måtte blakke seg.

Etter et innbyggerforslag til bystyret, har byråd for miljø og samferdsel, Sirin Hellevin Stav (MDG), i dialog med Ruter kommet fram til å kunne utvide ordningen fra klokken 18 til midnatt.

Midt i rushtiden, mellom klokka 15 og 18, vil imidlertid ikke ordningen utvides.

— Dette vil ikke gavne barnehagene

Under behandlingen av innbyggerforslaget i bystyret onsdag kveld, ble den nye løsningen kritisert av opposisjonen og Rødt.

— Det er interessant å merke seg at byrådet vil gjøre det enklere for barnehagebarn å reise kollektivt på kveldstid. Jeg tror jeg trygt kan slå fast at dette er det svært få barnehager som ønsker å benytte seg av, sier Venstre-politiker Marit Kristine Vea.

— Barnehagebarn bør ikke reise på tur på kveldstid, mener Rødts Siavash Mobasheri.

Hun er ikke uenig i at det er viktig å gjøre kollektivreiser billigere, og dermed muligheten til å komme seg ut for de aller yngste, men mener dette ikke er riktig resept for å nå de som trenger det aller mest.

Heller ikke Rødt-leder Siavash Mobasheri er overbegeistret for forslaget

— Vi mener det å reise kollektivt burde være gratis for alle. I denne saken mener jeg likevel at barnehagebarn ikke bør reise på tur på kveldstid, sier han.

— Bør prioritere andre bestillinger

Venstre-representant Vea reagerer nå på at byrådet kommer med et slikt tilbud, samtidig som de ikke har levert på andre bestillinger fra bystyret.

Her nevner hun både det å gjøre kollektivreiser gratis for alle nyankomne flyktninger til Oslo, og det å gjøre det gratis for barn å reise kollektivt sammen med foreldre også på ukedagene.

— Nå er det viktigere at byrådet gjennomfører det de har lovet, enn å komme med nye tiltak som ingen egentlig har bedt om, sier hun.

Høyres Silje Lutro mener på samme tid det er litt merkelig at byrådet ikke ønsker å utvide Rufus-ordningen til også å omfatte rushtiden.

— Ikke bare Oslo som bestemmer

Leder av bystyrets miljø- og samferdselsutvalg, Eivind Trædal (MDG), er glad for det initiativet byråden har tatt, og forklarer at det ikke er enkelt å finne slike løsninger i saker hvor også Viken, som er deleier i Ruter, er involvert.

— Byråden skal ha skryt for å få til en slik ordning i samarbeid med Viken, mener han.

Powered by Labrador CMS