Lan Marie Bergs avgang som byråd åpnet veien for at ektefellen Eivind Trædal nå blir MDGs fremste miljøpolitiker i bystyret.
Lan Marie Bergs avgang som byråd åpnet veien for at ektefellen Eivind Trædal nå blir MDGs fremste miljøpolitiker i bystyret.

Med Lan Marie Bergs exit blir ektefellen Eivind Trædal MDGs mest fremskutte miljøpolitiker i bystyret

Etter at Lan Marie Berg måtte gå som miljøbyråd har MDG stokket om. Ektefellen Eivind Trædal rykker opp og blir nå både leder av bystyrets miljøutvalg og nestleder for MDGs bystyregruppe. Ny gruppeleder er ikke uventet Sigrid Z. Heiberg.

Publisert

— Har fått tillit av MDGs bystyregruppe til å lede samferdsels- og miljøutvalget i Oslo bystyre til høsten, og bli nestleder i bystyregruppa. Utrolig gøy, skriver Eivind Trædal på sin Facebook-side.

Da ektefellen Lan Marie Berg (MDG) var miljø- og samferdselsbyråd satte det en stopper for at ekte- og partifellen Trædal kunne være medlem av bystyreutvalget som blant annet skal kikke fagbyråden i kortene. Nå er Lan Marie Berg ute av oslopolitikken.

— Eg er stolt og rørt

Berg er riktignok fortsatt folkevalgt i Oslo, men når hun etter alle solemerker havner på Stortinget i høst søker hun trolig også permisjon fra bystyret. Dermed er ektefellen Trædal med lederverv i miljøutvalget MDGs mest fremskutte miljøpolitiker i bystyret.

Samtidig forlater han vervet som nestleder i bystyrets byutviklingsutvalg. Der overtar en annen MDG-topp.

— Gratulerer til Sigrid Z. Heiberg som ny gruppeleder, og som min arvtaker i byutviklingsutvalget. Dette blir bra, skriver Trædal.

Sigrid Z. Heiberg (ytterst til h.) med avtalen MDG signerte med Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), Eivor Evenrud (Rødt) og Frode Jacobsen (Ap).
Sigrid Z. Heiberg (ytterst til h.) med avtalen MDG signerte med Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), Eivor Evenrud (Rødt) og Frode Jacobsen (Ap).

Sigrid Z. Heiberg er også fylkesleder for MDG i Oslo. Og det var hun som nylig signerte samarbeidsavtalen MDG har inngått med Rødt og de to andre byrådspartiene SV og Ap. Hun tar over gruppeledervervet etter at Sirin Hellvin Stav er blitt ny miljø- og samferdselsbyråd.

— Det er ein enorm tillit eg no blir vist, eg er stolt og rørt, og skal jobbe hardt for å vise meg tilliten verdig, skriver Heiberg på sin Facebook-side.

— Trygge gater for melaninrike og skeive

— Eg feirer med ein kveldstur på sykkel i Gyldenløves gate, mimrer tilbake til helgas Pride-markering, skriver MDGs nye gruppeleder i bystyret.

— Det er ein fantastisk kompetent og inspirerande gjeng grønne folk på Rådhuset i Oslo. Eg gler meg til fortsatt samarbeid med dei alle saman, og med dei andre partia i byrådet og bystyret, sier Heiberg.

— Vegen fram mot nullutsleppsby og trygge gater for både små og store og bleike og melaninrike og streite og skeive er framleis lang, men me er på veg, avslutter Sigrid Z. Heiberg.

Powered by Labrador CMS