Alle som kan, bør la bilen stå i Oslo mandag, lyder oppfordringen fra byrådsleder Eirik Lae Solberg (H).

Byrådslederen ber folk la bilen stå på mandag

Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) ber folk som kan om å holde seg unna veiene mandag. 

Publisert

På bakgrunn av de såpeglatte veiene det er meldt om i morgen, ber nå byrådslederen oslofolk om å la bilen stå mandag.

– Blir det så glatt som det er meldt, bør alle som ikke absolutt trenger det, holde seg unna veiene slik at transport som er nødvendig for å ivareta liv og helse, kommer seg fram og at hjelpemannskap kan bruke all kapasitet på å bistå dem som må være på veien, uttaler byrådsleder Eirik Lae Solberg til VårtOslo.

Det var VG som omtalte saken først. 

Vurderte å stenge skolen

Lae Solberg ber folk følge rådene fra myndighetene. Det ble vurdert om skolene skulle holdes stengt på mandag, men byrådslederen bestemte ved 19-tiden søndag kveld at skolene holdes åpne. 

– Å stenge skolene på grunn av været er et tiltak vi vil unngå i det lengste, sier Lae Solberg sent søndag kveld.

Videregående skoler i Akershus, Buskerud, Østfold og Telemark stenges mandag, og elevene skal få digital undervisning i stedet.

Meteorologene: – Vurder om du må reise

Det er væromslag på gang i Oslo. Søndag er det plussgrader slik at mye snø smelter, men det kan bli glatt når det fryser til igjen.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om glatte veier på Østlandet. Det er i tillegg sendt ut farevarsel om flom i samme områder utenfor Oslo.

– Det er ventet mildvær og regn på snø- og islagt vei. Dette ventes å gi svært store utfordringer for fremkommelighet. Vurder om du må reise, lyder oppfordringen fra meteorologene.Powered by Labrador CMS