— Jeg er heller ikke er kandidat til ledervervet i Oslo Høyre, sier Eirik Lae Solberg.

Eirik Lae Solberg sier nei til gjenvalg som nestleder i Oslo Høyre. Vil heller ikke bli ny leder

— For snart to uker siden ga jeg valgkomitéen beskjed om at jeg ikke ønsker gjenvalg som nestleder og heller ikke er kandidat til ledervervet i Oslo Høyre, sier Eirik Lae Solberg.

Publisert

Tidligere denne uka ble det klart at Oslo Høyres leder, Heidi Nordby Lunde, ikke tar gjenvalg på årsmøtet i januar.

Nå er det også klart at Eirik Lae Solberg ikke stiller som lederkandidat i Oslo Høyre, og at han heller ikke ønsker gjenvalg som nestleder i fylkespartiet.

— Ga beskjed for to uker siden

— I samråd med valgkomitéens leder er jeg kommet frem til at det nå er riktig å informere om at for snart to uker siden ga beskjed om at jeg ikke ønsker gjenvalg som nestleder, skriver Lae Solberg på sin Facebook-side.

— Jeg er heller ikke er kandidat til ledervervet i Oslo Høyre. Det å være en del av ledelsen i Oslo Høyre gir en stor mulighet til å bli kjent med mange dyktige mennesker og til å utvikle og presentere Høyres politikk. Jeg er takknemlig for den muligheten gjennom fire år, skriver Eirik Lae Solberg.

Valgkomitéen i fylkespartiet ledes av Jens J. Lie, som nå altså skal finne kandidater til både leder- og nestledervervet i Oslo Høyre. I den prosessen har komitéen allerde fått innspil fra Oslo Høyre 15 bydelslag og tre foreninger.

Bydelsopprør mot Heidi Nordby Lunde

VårtOslo kunne sist onsdag avsløre at halvparten av Oslo Høyres bydelslag tidligere i høst ga valgkomiéen beskjed om at de ønsket et lederskifte i fylkespartiet.

Heidi Nordby Lunde sier hun er ukjent med at halvparten av Oslo Høyres bydelslag ønsket henne skiftet ut som leder.

Samme dag som VårtOslo skrev om bydelsopprøret offentliggjorde Heidi Nordby Lunde at hun ikke tar gjenvalg som leder på årsmøtet i januar.

— Måten Nordby Lunde håndterte striden rundt Øystein Sundelins avgang som leder for Høyres bystyregruppe er en årsak. Men vi i lokallagene opplevde også en fylkesleder som ikke var tilstedeværende i valgkampen, sa en kilde til VårtOslo.

— Ikke kjent med at det var et ønske fra mange

VårtOslo har gjentatte ganger forsøkt å oppnå kontakt med Heidi Nordby Lunde. Både ved oppringning, beskjed på mobilsvar og ved sms. Oslo Høyres leder har ikke svart på noen av VårtOslos henvendelser.

Men til Aftenposten hevdet Nordby Lunde onsdag formiddag at hun ikke var klar over at halvparten av Oslo Høyres bydelsforeninger stiller krav til valgkomitéen om lederskifte i januar.

— Jeg var ikke kjent med at det var et ønske fra så mange, og har heller ikke oppfattet signaler om dette fra organisasjonen hverken under eller etter valgkampen, sa hun til avisen.

— Jeg håper jo at jeg har vært en leder for hele Oslo Høyre så langt, og så prøver jeg prøver å forstå hva som er hele bakgrunnen for det, sa Heidi Nordby Lunde.

— Viktig å stake ut kurs for 2023 og 2025

Når Oslo Høyres årsmøte holdes, vil det på papiret være rundt 230 stemmeberettigede medlemmer av fylkespartiets representantskap. De utgjøres av bydelslagene, de tre foreningene samt 25 representanter som kalles "de hellige".

"De hellige" er 25 representanter som utpekes av valgkomitéen. De er medlemmer av Oslo Høyre som har holdt fremtredende verv og posisjoner, for eksempel tidligere ordførere og byrådsledere.

— Det viktigste nå er at Oslo Høyre velger en ledelse som utvikler organisasjonen, legger til rette for gode politiske diskusjoner, inspirerer medlemmene og staker ut kursen til valgseire i 2023 og 2025. Byen og landet trenger Høyres løsninger, sier Eirik Lae Solberg.

Powered by Labrador CMS