Borgerlige sykkelkamerater danner byråd? Eirik Lae Solberg (H) blir etter alle solemerker ny byrådsleder. Dersom Venstre blir med i byråd, kommer trolig Hallstein Bjercke (V) til å bli byrådets nestleder. Foto: Arnsten Linstad
Disse to setter i helgen fart for å komme til enighet om et nytt byråd. Søndag starter forhandlingene. Høyres Eirik Lae Solberg blir etter alle solemerker ny byrådsleder. Dersom Venstre blir med i byråd, kommer trolig Hallstein Bjercke (V) til å bli byrådets nestleder.

Starter byrådsforhandlingene søndag: – Skal klare å skape en grønnere og mer liberal by

Høyre og Venstre er enige om å starte byrådsforhandlingene i Oslo førstkommende søndag.

Publisert

Klokken 11.00 på søndagsformiddagen den 1. oktober starter forhandlingene i et lokale i Fredensborgveien i sentrum. 

Det opplyser Eirik Lae Solberg (H) til NTB fredag ettermiddag.

– Vi er opptatt av å respektere valgresultatet etter at dagens byråd mistet flertallet. De neste årene vil det være et nytt flertall i bystyret, og Høyre og Venstre har derfor invitert Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti til å inngå en samarbeidsavtale, sier han.

Trakk seg fra sonderinger

Tirsdag ble det klart at Høyre og Venstre går inn for å danne et mindretallsbyråd i Oslo. Dette skjedde etter at Venstre trakk seg fra sonderingene med Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet.

Lae Solbergs ser for seg at Høyre og Venstre danner et mindretallsbyråd, men forhandler fram en politisk samarbeidsavtale med KrF og Frp i bystyret.

Han sier til Aftenposten at Høyre og Venstre har invitert KrF og Frp til å forhandle om en slik avtale. Disse forhandlingene vil eventuelt foregå i samme tidsrom som forhandlingene om byrådsplattform.

– Jeg ser for meg at de forhandlingene vil foregå parallelt. Men det er Høyre og Venstre som vil forhandle om byrådsplattform, sier han.

– Jeg gleder meg

Hallstein Bjercke (V) ser fram til forhandlingene.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å lage Oslos første blågrønne byråd og har stor tro på at Høyre og Venstre sammen skal klare å skape en grønnere og mer liberal by, sier han.

Powered by Labrador CMS