DEBATT

Tenning av ramadanbelysning på Rådhuset og Moumina M. Farah (innfelt).
– Hvordan kan åtte halvmåner som lyser opp en liten sidegate i Oslo være provoserende? spør Moumina M. Farah.

– Erlend Wiborg, jeg tror ikke du forstår betydningen av disse lysene for integrering og fellesskap

Jeg vil takke byrådsleder Erik Lae Solberg og andre som bidro til ramadanlysene. Jeg følte en enorm tilhørighet. Jeg tror ramadanlysene i Oslos gater kan bidra til integrering og redusere utenforskap.

Publisert

Erlend Wiborg, jeg har lest intervjuet med deg om ramadanlys. På skjærtorsdag tok familien min og jeg en tur til Oslo for å beundre belysningen, noe vi virkelig satte pris på.

I VG sa du at du reagerer sterkt på belysningen, og du kaller det for en hån mot det norske samfunnet. Du beskrev det som provoserende og feil.

Hvordan kan åtte halvmåner som lyser opp en liten sidegate i Oslo være provoserende? Spesielt med tanke på at du er leder i et innvandrerråd.

Vanskelig å forstå

Du dukket opp i tankene mine da jeg så belysningen i dag. Jeg tror ikke du fullt ut forstår betydningen av disse lysene for mange innbyggere i Oslo og Norge og den positive effekten det har for integrering og fellesskap.

Som med andre verdensreligioner, er kristendommen basert på respekt og hensyn til andre livssyn. Jeg er såpass integrert i det norske samfunnet at jeg forstår at påsken er en viktig høytid for mange, akkurat som ramadan er for andre.

Disse høytidene kan vel eksistere side om side? Derfor er det som sagt vanskelig å forstå hva som er så provoserende med at en liten sidegate i Oslo lyser litt ekstra i noen uker til glede for mange.

En enorm tilhørighet

Jeg vil benytte anledningen til å takke byrådsleder Erik Lae Solberg og andre som har bidratt til dette. Jeg følte en enorm tilhørighet. Jeg tror at ramadanlys i Oslos gater kan bidra til integreringen og redusere utenforskap.

Jeg er glad for at datteren min får vokse opp i en by hvor alle kan føle seg velkomne og inkludert i det norske samfunnet, uansett hvilke tradisjoner de følger.Powered by Labrador CMS