Finansbyråd Einar Wilhelmsen må kutte stort i Oslo-budsjettet.

Stort hull i oslobudsjettet. Oslo-byrådet utsetter kollektivrabatten

Oslo-byrådets budsjettforslag utsetter rabatterte billettpriser i kollektivtrafikken. Det skyldes blant annet den økte skatten på vannkraft.

Publisert

206 millioner kroner som skulle gå til et nytt og bedre fleksibelt billettsystem på trikker, busser og T-bane, utsettes fra januar til april, skriver Dagsavisen.

Tilleggsinnstillingen til budsjett i hovedstaden reduserer også innkjøp av kommunale boliger til rundt halvparten av det som tidligere var planlagt og kutter tilskudd til kommunale idrettsanlegg med 6,5 millioner kroner.

Henter penger fra fond

Bakgrunnen er flere hull på inntektssiden. Forslaget til grunnrenteskatt på vannkraft vil trolig føre til at Oslo kommune får en milliard kroner mindre i utbytte fra Hafslund, som kommunen eier. I tillegg kuttes det i flere tilskudd fra staten. Til sammen får Oslo kommune mellom 2 og 3 milliarder kroner mindre å rutte med i år, skriver NRK.

Finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) ser seg derfor nødt til å ta ut 700 millioner kroner av kommunens såkalte premieavviksfond, skriver Aftenposten.

Powered by Labrador CMS