Rina Mariann Hansen, byråd for kultur, idrett og frivillighet, har sagt at Oslo kommune kan ta imot 2.000 flyktninger. Langt flere kan komme.
Rina Mariann Hansen, byråd for kultur, idrett og frivillighet, har sagt at Oslo kommune kan ta imot 2.000 flyktninger. Langt flere kan komme.

Oslo forbereder seg på opp mot 10.000 flyktninger. Har kapasitet til 2.000

Oslo kommunes virksomheter forbereder seg på å ta imot 5.000-10.000 flyktninger, ifølge et internt dokument. Kommunen har kun kapasitet til å huse 2.000.

Publisert

Anslaget kommer fram i et dokument Byrådsavdelingen for oppvekst og kunnskap sendte til utdanningsetaten 11. mars, skriver Avisa Oslo , som har fått innsyn i brevet.

I dokumentet refererer kommunaldirektør Hege Sevatdal i byrådsavdelingen til at Byrådsavdelingen for arbeid, integrering og sosiale tjenester har utarbeidet ulike scenarioer for antall flyktninger som kan komme til Norge som følge av krigen i Ukraina.

«Virksomhetene bes forberede seg på et scenario der Norge tar imot 75.000-100.000 flyktninger, hvorav Oslo kommune tar imot 5.000-10.000.»

Det anslås at «en stor» andel av disse vil være barn og unge.

90 boliger ledige

Integreringsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) sa mandag til avisen at Oslo kommune har kapasitet til å motta 2.000 flyktninger på sine egne eiendommer. I tillegg hadde drøyt 90 privatpersoner stilt boliger til disposisjon.

Kommunen har også inngått et samarbeid med Eiendom Norge, som skal registrere boliger større boligaktører har til rådighet, for å øke kapasiteten.

Powered by Labrador CMS