Skeids tidligere storscorer, nå KFUM-spiller David Tavakoli, hadde tatt turen til Skeidbanen for å se på gamle venner spille. Her sammen med skeidkaptein Fredrik Berglie (tv) og Matarr Kah (th)

Skeid vant lett til tross for et enormt sjansesløseri

Et lettbeint og lekent Skeidlag vant enkelt over Eidsvold Turn på OBOS arena Nordre Åsen. Etter et sjansesløseri nær det komiske ble resultatet allikevel ikke mer enn 2-0.

–Vi jobber godt, hele laget, og jeg er veldig fornøyd med at vi bakerst har kontroll. Vi fikk kampen inn i det sporet vi ønsket, og når Eidsvoll Turn presset høyere fikk vi kontingssjanser umiddelbart, sa Skeids kaptein og midtstopper Fredrik Berglie.

Han roser spillerne på topp som gang på gang utspilte og løp i fra motstanderne.

15 klare sjanser og seier

– Avslutningene var ikke like bra som resten. Det gjelder jo for alle Skeid-spillerne, også meg, som satte to avslutninger rett på keeper. Jeg er redd sjansesløseriet kan sette seg i hodet på oss, sa kaptein Fredrik Berglie rett etter kampen.

Det siste er ikke trener Gard Holme enig i.

– Vi spiller en flott kamp, vi kommer til hele 15 klare sjanser, og vi vinner. Det vil også sette seg i hodet på spillerne etter denne kampen, sier Holme.

Gode reserver

Holme måtte gjøre to forandringer på laget fra forrige ukes møte med Fredrikstad. Daniel Braaten var ute med rødt kort, og midtstopper Mats Andersen var ikke spilleklar etter skaden han fikk i forrige kamp. Inn kom høyreiste Hayder Rasmi som midtstopper, og på høyre back kom Matarr Kah inn, og begge klarte seg utmerket.

Godt spilte også midtbanetrioen med Henning T Andresen, Hassan Yusuf og Simen Hestnes.

Det var veldig vanskelig å få ballen i mål i dag.

Skryter av treneren

Holme nevner at det er en god bredde i troppen, og at mange av spillerne er under utvikling. Alle misbrukte sjanser til tross. Det er en optimistisk aura over Gard Holmes lag.

– Jeg har vært i Skeid i noen år. Jeg har vært i A-lagsstallen i to år under Tom Nordlie, uten å få vist meg fram i seriekamp. Nå har jeg fått en trener som ser mitt potensiale, sa Matarr Kah etter kampen. Matarr er lillebror av Pa Madou Kah, den tidligere Skeid, Vålerenga og AIK-spilleren.

Umulig å score mål

Eidsvoll Turns gode keeper Peter Rusina fikk en hånd, eller tå, eller et kne på samtlige avslutninger som ikke traff ham direkte i andre omgang. Selv da Rusina på slutten av kampen gikk opp i angrep og mistet ballen, klarte ikke Skeid å sette ballen i mål.

Allerede etter fem minutter scorer Skeids gode midtbanespiller Simen Hestnes på direkte skudd. Angrepet ble satt i gang av midtbanekollega Hassan Yusuf som spilte fram Johnny Buduson. Returen fra hans skudd satte Hestnes i mål. To null kom etter 27 minutter. Matarr Kah skyter i stanga, og Buduson løper inn returen. Andre omgang ender null-null.

God dommer i en lettdømt kamp var Harald Røvig Sletner fra Rustad IL.