Oslo 20150505.Samuel Steinmann gravlegges på den jødiske gravlunden Helsfyr gravlund. Steinmann var en av fem norske jøder som overlevde Auschwitz-Birkenau under andre verdenskrig, og som tidsvitne har Samuel Leon Steinmann vært svært viktig for vår nasjon. Forstander i Det Mosaiske Trossamfund Ervin Kohn er til stede.
Ervin Kohn, fra Det mosaiske trossamfunn, mener det burde bli enklere å reise med hvite busser til Auschwitz, ikke omvendt.

Mosaisk trossamfunn mener nye regler for skoleturer i osloskolen fører til mer antisemittisme

Utdanningsetaten har strammet inn reglene for skoleturer. – En svekkelse av kampen mot antisemittisme, mener forstander i Det Mosaiske Trossamfunn, Ervin Kohn.

Publisert

Representanten for den jødiske minoriteten i Norge mener det vil bli vanskeligere å gjennomføre turer til Auschwitz etter nye regler fra Utdanningsetaten. Nylig presiserte etaten at det kun blir lov å gjennomføre klasseturer som er finansiert av skolens budsjett, legater eller stipender, skriver Avisa Oslo.

– Problemet er at det går litt imot det de statlige myndigheter har sagt om dette med å bekjempe antisemittisme, sier Ervin Kohn.

Færre vil besøke Auschwitz

Dermed kan ikke skoler lenger gjennomføre turer som baserer seg på at foreldre eller elever betaler egenandel, eller som er finansiert av dugnad eller gaver.

Kohn peker særlig på at det nå vil bli vanskeligere å gjennomføre turer til konsentrasjonsleiren Auschwitz med stiftelsen Hvite busser, slik en rekke skoleklasser gjør hvert år.

– Jeg synes ikke man skal redusere og begrense mulighetene for skoleklasser å dra på den typen Polen-reiser – tvert om. De burde gjøre det lettere å dra på tur, legger han til.

– Skal være gratis

Avisa Oslo har forelagt kritikken for skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll, som forklarer at innstrammingen av regelverket er knyttet til gratisprinsippet.

– Det skal være gratis å gå på skolen. Mange foreldre har kjent på et stort press for å gi penger og stille på dugnad, også når de ikke har mulighet til det. Det skaper forskjeller i byen vår, sier hun.

Powered by Labrador CMS