Oslopatriot, prest, KrF-politiker og VIF-tilhenger Espen Andreas Hasle byttet visittkort da striden om byvåpenet raste.
Oslopatriot, prest, KrF-politiker og VIF-tilhenger Espen Andreas Hasle byttet visittkort da striden om byvåpenet raste.

Prest og Vålerenga-tilhenger skal slåss for at KrF kaprer en stortingsplass fra Oslo

Espen Andreas Hasle (47) blir Oslo KrFs toppkandidat ved stortingsvalget neste høst. — Jeg elsker Oslo og er sterkt motivert for å løfte byens behov på Stortinget, sier Vålerenga-tilhengeren, presten og bypatrioten.

Publisert

Kristelig Folkepartis førstekandidat ved neste års stortingsvalg er i dag heltidspolitiker i Oslo bystyre. Men Espen Andreas Hasle har egentlig permisjon fra jobben som sokneprest. Siste oppdrag han hadde for Den norske Kirke var på Manglerud.

I en pressemelding forklarer Vålerenga-tilhengeren og bypatrioten hvorfor han nå ønsker seg inn på Stortinget.

— Det er dypt urettferdig at unger faller utenfor i samfunnet og at eldre dør ensomme. Jeg vil kjempe mot fattigdom, både lokalt og globalt og for at det skal være godt å bli gammel i Norge, uttaler Hasle.

Lav KrF-oppslutning i fersk Oslo-måling

Men både Hasle og KrF har en jobb å gjøre hvis partiet skal ha håp om å kapre et stortingsmandat fra Oslo. Ifølge en meningsmåling Aftenposten publiserte i dag får KrF en oppslutning på bare 1,7 prosent. Ved stortingsvalget i 2017 fikk partiet en oppslutning på 2,1 prosent.

Formelt blir Espen Andreas Hasle nominert som KrFs førstekandidat i Oslo lørdag 3. november. Men det er liten tvil om at en enstemmig nominasjonskomité kommer til å få tilslutning fra fylkespartiet.

—Med Hasle på topp har vi stor tro på at vi kan gjenvinne Oslo-mandatet for KrF, sier Yngve Slettholm, som leder nominasjonskomitéen i Oslo KrF.

— Espen Andreas Hasle er en dyktig og engasjert KrF-politiker, som har gjort en viktig innsats i å løfte og samle Oslo KrF. Med Rode Hegstad og Emma Løvaas Akyeampong på de to neste plassen får vi et slagkraftig og ungdommelig lag på toppen av lista, mener Slettholm.

Byttet visittkort i byvåpen-strid

Foruten å være prest og KrF-politiker er Hasle også lidenskapelig Vålerenga-tilhenger og bypatriot. Så lidenskapelig faktisk at han fikk trykket eget visittkort da det var strid om bruken av skytshelgenen St. Hallvard i Oslos byvåpen.

— Jeg skjønner at man med over ulike 200 logoer i kommunen må rydde opp. Men jeg advarer mot at byvåpenet forsvinner helt, sa Hasle den gangen og poserte med sitt nye visittkort på taket av Rådhuset (se hovedbildet i saken).

Om engasjementet for byen, Vålerenga, KrF og kirken er nok til å komme inn på Stortinget gjenstår å se. For å få et direkte stortingsmandat fra Oslo må trolig KrF over 4 prosent i oppslutning.

— KrF har en unik stemme

—– Jeg har gjennom arbeidet i partiet og bystyret sett hvor viktig det er hvilke temaer som løftes fram i politikk og den offentlige debatten. KrF er en unik stemme, både i ruspolitikk og tros- og livssynspolitikken, men også gjennom en god balanse av kollektiv ansvar og individuell frihet, sier Espen Andreas Hasle.

— I Oslo har jeg møtt et parti som brenner for å få slutt på urettferdighet, både i Norge og globalt. Vi ser at kloden brenner og vil gjøre det som skal til for å redde klimaet. Jeg er stolt og takknemlig for nominasjonskomiteens tillit og gleder meg til valgkamp!

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS