Desmond Tutu fotografert på Nobels fredssenter i Oslo under boklansering i 2014.

Takkegudstjeneste for Desmond Tutu i Oslo domkirke førstkommende søndag

Førstkommende søndag holder Domkirken en tv-overført gudstjeneste for Desmond Tutu. Sør-Afrikas avdøde erkebiskop mottok i 1984 Nobels fredspris i Oslo, og ble verdenskjent for sin motstand mot apartheid.

Publisert

Det er Den norske kirke og Kirkens Nødhjelp som inviterer til takkegudstjenesten, som overføres direkte på NRK 1 klokken 17.30 søndag 9. januar.

— Desmond Tutu etterlater seg en viktig arv i kampen for likeverd, rettferd, fred og forsoning, sier preses i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit.

Kun 50 gjester grunnet smittevern

Tutu hadde nære og tette bånd til både Norge og norske kirkesamfunn.

— Vi vil derfor markere hans bortgang med en takkegudstjeneste. Den norske kirkes lange vennskap med Tutu gjennom kampen mot apartheid er en kilde til inspirasjon for oss nå og i fremtiden, sier Fykse Tveit.

Desmond Tutu døde 26. desember og ble 90 år gammel. Han ble den første svarte anglikanske erkebiskopen i Cape Town.

På grunn av de gjeldende nasjonale smittevernreglene, vil kun 50 inviterte gjester kunne delta i gudstjenesten i Oslo domkirke.

— I Tutus ånd ville vi gjerne hatt åpent for alle

Blant gjestene vil det være representanter for det offentlige Norge, Den norske kirke og andre trossamfunn.

I tillegg til minneord over Tutu, vil gudstjenesten inneholde kunstneriske innslag og bønner skrevet av Tutu selv under kampen mot apartheid.

— I Tutus ånd ville vi gjerne ha åpnet dørene for alle som vil delta, det kan vi ikke på grunn av koronarestriksjonene. Derfor er vi veldig glade for at gudstjenesten blir sendt på NRK1, slik at flere kan delta hjemmefra, sier Olav Fykse Tveit.

Powered by Labrador CMS