Fra nyttårsaften mens Oslo kommune fortsatt sendte opp fyrverkeri fra havnebassenget utenfor Rådhuset. Med Havnelageret (t.h.) og tårnet på festningen (bak). Fredag kveld blir det svært fyrverkeri i samme stil.

Fyrverkeri seks minutter til ende over Oslo fredag kveld: – Blir en del støy

Det blir fyrverkeri på nivå med nyttårsfyrverkeriet Oslo kommune pleide å sende opp, ifølge brannvesenets kommunikasjonssjef. – Vi ønsket å varsle dette tidlig så folk som trenger fysisk å være et annet sted har mulighet til å få gjort noe med det, sier han.

Publisert

Like før klokken 23.00 fredag kveld skal det skytes opp et større fyrverkeri fra Oslo havnebasseng.

Fyrverkeriet antas å vare i om lag seks minutter, ifølge 110-sentralen.

– Det blir ganske svært dette, omtrent på størrelse med nyttårsfyrverkeriet Oslo kommune pleide å sende opp de årene det har vært, så det vil bli mye lyd og nå mange mennesker, forteller kommunikasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat, Sigurd Folgerø Dalen, til VårtOslo.

Oslo kommune har de siste årene ikke sendt opp offentlig fyrverkeri på nyttårsaften.

Kommunikasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat, Sigurd Folgerø Dalen.

Tillatelse gitt

– Fyrverkeriet er knyttet til et privat arrangement uten at vi har noe mer innsikt i hva anledningen er eller hvem som står bak, sier kommunikasjonssjefen videre.

– De eneste som har mulighet til å søke dispensasjon for å gjennomføre oppskyting innenfor ring 2, er pyrotekniske bedrifter. Så lenge søknadene som kreves er innsendt, blir tillatelsen gitt, forklarer han.

Fyrverkeriet skytes opp fra en flåte i havnebassenget og vil være hørbart og synlig for store deler av sentrum.

Mange spørsmål og henvendelser

– Vi er vant med å få mye spørsmål i etterkant av slikt. Det blir jo en del støy. Sannsynligvis blir det nok en del henvendelser etter kveldens fyrverkeri også, særlig siden dette blir såpass svært, sier Folgerø Dalen.

– Vi ønsket derfor å varsle dette tidlig, for å nå så mange som mulig med meldingen om at dette skjer, blant annet så folk som trenger fysisk å være et annet sted mens fyrverkeriet pågår har mulighet til å få gjort noe med det, legger han til.

Allerede midt på dagen fredag, varslet 110-sentralen om fyrverkeriet via sin X-konto.

– Utover det er det arrangørens ansvar å informere om hva som skal skje, avslutter brannvesenets kommunikasjonssjef.

Meldinger om smell til politiet

Mens fyrverkeriet pågikk, kunne politiet ganske riktig melde om at meldingene fra publikum rant inn også hos dem. 

«Vi får flere meldinger om smell, dette er et større forhåndsmeldt fyrverkeri fra fartøy og lekter ute i Oslo Havn», het det i politiets oppdatering klokken 22.58.

Operasjonssleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt påpeker at tillatelse er gitt til Oslo Havn, og at fyrverkeriet ble skutt opp i forbindelse med et arrangement på Ekebergrestauranten.

Ifølge Se og Hør, skal det her fredag kveld være overraskelsesfest for forretningsmann Christian Ringnes, som fyller 70 år på søndag.Powered by Labrador CMS