Gruppeleder for MdG i Oslo, Harald Nissen, vil stoppe kuttene i driftsstøtten til Leieboerforeningen. Foto: Christian Boger

MdG-topp vil redde Leieboerforeningen: — De gjør en utrolig viktig jobb

Publisert

Oslobudsjettet gir store kutt i driftstilskuddet til Leieboerforeningen. Gruppeleder i MdG, Harald Nissen, mener kuttet må reverseres.

Mangeårig leder i Leieboerforeningen, Lars Aasen, frykter for foreningens framtid, hvis budsjettkuttene til foreningen blir stående.

Nå lover gruppeleder i Miljøpartiet de Grønne, Harald Nissen, at han vil gjøre det han kan for å sikre at driftstilskuddet til foreningen opprettholdes.

— En svært viktig stemme

— For oss er det viktig å finne en løsning for Leieberforeningen. Jeg vil gjøre det jeg kan for å få til en enighet i bystyret som fortsatt sikrer et driftstilskudd på linje med hva de har hatt i år, sier Nissen til VårtOslo.

Han mener arbeidet foreningen gjør for de vanskeligstilte i boligmarkedet er svært viktig å opprettholde.

— Det finnes ingen andre organisasjoner som yter et slikt press, både mot kommunen og det private eiendomsmarkedet, på vegne av leietakerne. Derfor er det svært viktig å opprettholde Leierboerforeningens aktivitet, sier Nissen.

En snirklete prosess

Bystyremedlemmet forklarer usikkerheten rundt tilskuddet med "budsjettprosessen og dens pokerspill", hvor alle parter skal bli enige. Han påpeker at også i fjor var forslaget til driftsstøtte for Leieboerforeningen betydelig lavere enn resultatet.

— Dette er bare et forslag. I fjor klarte vi å få med oss de andre byrådspartiene på å øke driftstilskuddet. Nå håper jeg inderlig at vi klarer dette også i år, sier han.

Budsjettet skal endelig vedtas under bystyrets møte i desember.

Powered by Labrador CMS