- Hatkriminalitet rammer flere enn bare den fornærmede, sier Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold. Foto: Oslo politidistrikt

Kun fem ønsker å bli Oslos nye politimester. Dagens politisjef er blant søkerne

Hans Sverre Sjøvold (60) ønsker seks nye år som politimester i Oslo. Han er den eneste reelle kandidaten blant de fem som søkte på jobben.

Publisert

Den 1. august har politiveteranen Hans Sverre Sjøvoldsittet i seks år som politimester i Oslo. Han var i sin tid en av to søkere som Anstein Gjengedals etterfølger i 2012 og ønsker nå å fortsette i stillingen i ytterligere en periode. Oslos politimester ansettes i et åremål på seks år av gangen.

Sjøvold skal ifølge fagbladet Politiforum ha fått tilbud om å bli sorenskriver i Vestfold, men valgte i stedet å søke en ny periode som politimester i Oslo.

Hans Sverre Sjøvold

Dagens sjef i oslopolitiet er utdannet jurist og ble utnevnt til politimester i Oslo i 2012.

Har tidligere vært assisterende politidirektør i Politidirektoratet 2001–02. Politimester i Vestfold 2002–05 og rektor ved Politihøgskolen 2005-2010. Ble i 2010 utnevnt til ekspedisjonssjef i Justis- og politidepartementets politiavdeling.

Kilde: snl.no

 

En kvalifisert søker

Ut fra søkerlista er Sjøvold den eneste kvalifiserte søkeren. Blant de fire andre er Thorbjørn Gaarder. Mannen, som omtaler seg selv som Chief Credit Officer, er kjent for å søke en rekke toppjobber i statsforvaltningen. I tillegg til å ha søkt på politimesterstillingen også ved forrige utlysning, har han søkt jobb som høyesterettsjustitiarius og en lang rekke andre høyt profilerte stillinger innen statsapparatet.

I tillegg til Gaarder har den tidligere asylsøkeren Montaser Nayef (33), førstekonsulent Tor Erik Tobiassen (54) og den 38 år gamle kvinnen Doaa Alghalban søkt på stillingen.

Alghalban er oppført som eier av et konsulentfirma. Hun har tidligere søkt en rekke andre toppjobber i politiet uten å få tilslag. Også Tobiassen har tidligere søkt på slike toppstillinger.

Disse har søkt på jobben som politimester i Oslo. Skjermdump: Politiet.no

Ønsker ingen ny søkerrunde

Til tross for den labre interessen for å bli hovedstadens nye politimester ligger det ikke an til å bli noen ny utlysningsrunde.

— Politidirektoratet er ikke overrasket over at det er få søkere til politimesterstillingen i Oslo. Vi har en godt kvalifisert politimester, som har søkt om forlengelse av utløpt åremål. Tilsetningsprosessen vil gå som planlagt, sier HR-direktør i Politidirektoratet, Karin Aslaksen.

Tiltrer 1. august

Ifølge stillingsutlysningen skal politimesteren utvikle sitt politidistrikt i tråd med sentrale føringer og levere resultater på alle områder, i daglig drift og ved kriser. Under endring og omstilling skal politimesteren styre og lede pågående og kommende endringsprosesser. Politimesteren rapporterer til politidirektøren.

Oslo politidistrikt omfatter kommunene Asker, Bærum og Oslo, med et samlet folketall på om lag 840 000 innbyggere. Den nye politimesteren vil tiltre stillingen 1. august.

Powered by Labrador CMS