Direktør ved Teknisk museum ønsker å flytte museet til Vippetangen. Utstillingsobjektet er en Chevrolet 1931 Independence Phaeton. Foto: Wikimedia

Direktør ved Teknisk Museum ønsker flytting til Vippetangen

Publisert

I 20 år har Teknisk Museum holdt til på Kjelsås. Nå ønsker museet å flytte til Vippetangen.

Museet, som er nasjonalt museum for teknikk, industri, naturvitenskap og medisin har eksistert siden 1932 da det ble opprettet på Bygdøy. Siden har museet holdt til både på Etterstad og Frysja på Kjelsås. Nå ønsker museumsdirektøren å flytte museet til Vippetangen for å få en mer sentral plassering.

Har lenge ønsket å flytte museet
— Vi har over lengre tid hatt et ønske om å flytte museet til Vippetangen for å skape en nasjonal formidlingsarena for våre fokusområder, som henvender seg både til nordmenn og turister, skriver direktør ved museet, Hans Weinberger i en epost til byråd for byutvikling, Hanna Marcussen.

Ønsker tettere kontakt med byrådet
I henvendelsen ber Weinberger om tettere kontakt med byrådet rundt museets ønsker og planer for ny lokalisering.

— I og med at det nå finnes et utkast til områdeprogram for Vippetangen, ønsker vi nå å få en dialog med byrådet rundt en mulig flytting av museet, sier Weinberger.

Vil ikke ta stilling til beliggenheten nå
Byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen, bekrefter at hun vil møte representanter for Teknisk museum.

— Jeg er positiv til publikumsattraksjoner som skaper folkeliv på Vippetangen og i nærområdene. Jeg vil lytte til ideer og innspill, uten at jeg kan ta konkret stilling til noe nå. Planen for Vippetangen skal behandles politisk i løpet av året. Når områdeprogrammet er vedtatt av bystyret, vil vi kunne si mer om utviklingen av Vippetangen på lang sikt, sier hun.
Powered by Labrador CMS