Vålerenga Ishockey hevder å ha tapt 14.5 millioner på forsinkelsene ved ferdigstillelsen av nye Jordal Amfi. Foto: Tor Arild Hansen

Vålerenga ishockey krever 14.5 millioner fra kommunen på grunn av forsinkelsene på Jordal

Vålerenga Ishockey har tapt store summer på utsettelsen av Jordal Amfi. Nå krever de kompensasjon, men byrådet synes klubben tar litt hardt i.

Publisert

De stadige utsettelsene av ferdigstillingen av nye Jordal Amfi har skapt mye trøbbel for Vålerenga Ishockey. Klubben sliter med både logistikk, publikumsoppslutning og økonomi. Utsettelsen har allerede ført til at Vålerengas elitesatsing økonomisk var på vei mot stupet. Redningen kom i form av tre investorer som investerte friske midler i klubben.

En oversikt VårtOslo har fått tilgang til viser at VIF hockey mener utsettelsen av den nye arenaen har gitt klubben 14.5 millioner i merkostnader. Ekstrautgiftene er dermed like mye som klubben hadde i salgsinnekter for hele 2016.

Disse utgiftene ber klubben nå Oslo kommune om å kompensere.

Dialog mellom klubb og kommune

Oversikten under gir et detaljert bilde av hva den utsatte åpningen har kostet, ifølge Vålerenga Ishockey Elite. Oversikten er sendt fra daglig leder i klubben, Morten Sandø til idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Brevet kommer etter at klubben og byråden i slutten av mai hadde et møte om saken. Her ba kommunen om en detaljert oversikt over merutgiftene klubben mente de var påført. Men byråden er ikke helt på linje med VIF hockey i størrelsen på kompensasjonen.

— Etter å ha sett oversikten, har vi hatt et nytt møte og bedt dem avgrense seg til kostnader direkte knyttet til forsinkelsen. Vi ønsker derfor et nytt overslag, sier idrettsbyråden. Deretter vil byråden ta stilling i saken.

Sponsorkroner og billettinntekter hardest rammet

Opppstillingen fra klubben viser at sponsor- og publikumsinntekter representerer det største bortfallet av inntekter for klubben, drøyt fire millioner kroner, ifølge Sandø.

Planleggingen av den nye ishallen har heller ikke vært billig for Get Liga-klubben. Her opplyser den daglige lederen at klubben, fram til juni i år, har gjennomført hele 179 planleggingsmøter. Kostnaden for disse er beregnet til vel 3.8 millioner.

Vålerenga Ishockey mener de er blitt medført vel 14,5 millioner i merutgifter som følge av forsinkelsene ved utbyggingen av nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Vålerenga Ishockey Elite
Powered by Labrador CMS