Nyåpnede Oslo skatehall på Voldsløkka er kåret til Årets Idrettsanlegg i 2017. Foto: Finn Ståle Feiberg / Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Oslos nye skatemekka kåret til årets idrettsanleg

Publisert

Den nye skatehallen på Voldsløkka er kåret til årets beste idrettsanlegg.

I januar i år kunne Oslo kommune åpne den splitter nye skatehallen på Voldsløkka. Etter mange års venting og leting etter egnede steder til å utøve sporten sin, fikk skaterne i hovedstaden et lenge etterlengtet hjem.

Etter åpningen har hallen vært svært populær, og fredag ble den kåret til årets idrettsanlegg av Norges idrettsforbund, kulturdepartementet og interesseorganisasjonen Bad, park og idrett.

— Vi er veldig stolte over og glade for idrettsanleggsprisen. Oslo skatehall er unik. I tillegg til å være et arkitektonisk smykke, er hallen bygd for og med brukerne. Etter åpningen i januar har hallen hatt fulle hus hver dag og er allerede blitt en storstue for skating i Oslo, sier Eli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, i en pressemelding.

Oslo skatehall. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Et skreddersydd anlegg for alle

Grimsby er svært fornøyd med resultatet man har fått til i anlegget på Voldsløkka, og ikke minst den store populariteten hallen har hatt hos skaterne fra dag en. Hallen har i tillegg til årets pris også fått svært positiv omtale i utenlandske medier.

Direktør i kultur- og idrettsbygg oslo KF, Eli Grimsby, er svært stolt over at Oslo skatehall er kåret til årets idrettsanlegg i Norge. Foto: Twitter

— Det er blitt et råtøft anlegg, en storstue for skatere i Oslo, og forhåpentligvis vil skatere i resten av landet og også internasjonalt finne veien hit, sier hun.

Hallen er Oslos første spesialhall for skatebordaktivitet, og Grimsby understreker at dette er en brukshall som skal bidra til å dekke det økende behovet for lavterskeltilbud og selvorganisert idrett.

Anlegget er tilpasset både nybegynnere og proffe. Samtidig tilfredsstiller Oslo skatehall internasjonale konkurransekrav, og vil være et naturlig valg for å arrangere både nasjonale og internasjonale mesterskap.

Powered by Labrador CMS