Cecilie tilkalte politiet da hun så disse to karene aksjon, mens de drakk og skjøt fyrverkeri mot Munch-museet og svanene i fjorden.

Cecilie matet svaneunger i Bjørvika. Da kom to karer og begynte å skyte raketter mot fuglene. – Jeg ble kjempeforbanna

– Jeg sto og matet flere forlatte svaneunger utenfor Munch-museet. Plutselig setter to karer i gang med å skyte fyrverkeri mot svanene og mot Munch-bygget, forteller Cecilie Bibow.

Publisert

Cecilie Bibow forteller at minst 40 tamme svaner fra hele Oslo har funnet sitt tilholdssted i Bjørvika. Dette er tamme svaner som er vant til mennesker og som har samlet seg i Bjørvika, fordi vannene hvor de holder til i Oslo-området har frosset til. Dermed finner de ikke noe mat der.

– Går det an å være så hull i hodet, tenkte jeg. Jeg skrek stopp stopp! og ble helt stressa over rakettskytingen, men karene bare fortsatte. De skjøt raketter i alle retninger, mens de sto der med kjærestene sine og drakk.

Cecilie Bibow pleier å mate svanene og endene i Bjørvika på vinteren.

Jeg skreik politi

– Jeg ble kjempeforbanna, holdt opp telefonen og hylte «politi». Men de fortsatte bare. Jeg ringte etter politiet, og da de kom, stakk karene av. Jeg synes vi skal slå hardt ned på dette.

Cecilie forteller at fyrverkeriet var kraftig, og at hun selv holdt på å gå i bakken. – Jeg klarte fortsette å mate svanene fra kanten av brygga, men hadde ikke jeg vært der og roet dem, tror jeg svanene hadde flyktet, sier hun.

Cecilie fryktet også at Munch-bygget kunne ta fyr. Å skyte opp raketter her er farlig for både mennesker og dyr. Tenk om bygningen tok fyr.

En av svaneungene som holder til i Bjørvika om dagen.

Ulovlig rakettoppskyting

Oslopolitiet sier følgende på Twitter: «Vi har de siste kveldene mottatt flere meldinger om ulovlig fyrverkerioppskyting fra stort sett hele distriktet.

Det er ikke er lov å sende opp fyrverkeri før kl 18:00 på nyttårsaften. Vi anmoder både unge og deres foreldre å ta hensyn til omgivelsene.»

I Oslo er det generelt forbudt for privatpersoner å skyte opp fyrverkeri. Dette må søkes særskilt om. Unntaket er på nyttårsaften mellom 20 og 02, da dette er tillatt. Men innenfor Ring 2 og ved trehusbebyggelsen på Kampen og Vålerenga er det forbudt også på nyttårsaften å skyte opp fyrverkeri.

Powered by Labrador CMS