DEBATT

Ulrike Zamudio-Tveterås
Ulrike Zamudio-Tveterås synes det er flott å bo i blokk og er glad for at nye områder bygges ut.

– Jeg er kanskje helt sprø, men jeg synes livet i leilighet er ganske bra

Det er så deilig at det går an å dele. Det går an å dele på hage, ripsbusker og morelltrær, garasje og plukking av kattemøkk i sandkassa. Dele på plassen som tross alt er begrenset.

Publisert

Luis Lautaro Espinoza (R) er opptatt av bomiljø og er bekymret for hvordan det skal gå med folkehelsa i de nye bydelene i indre by. Han nevner blant annet Ensjø og Løren, som er blant de ferskeste nabolagene i det sentrale Oslo.

Jeg kan med en gang si at jeg er helt enig i at vi trenger lys og luft for å trives, og barn trenger steder å leke. Men jeg synes det er litt rart å sidestille bokvalitet med den type bebyggelse man har i småhusområdene. Som om det var malen på det gode liv.

Fornøyd med å bo i blokk

Jeg er kanskje helt sprø, men jeg synes livet i leilighet er ganske bra. Kanskje til og med perfekt. Hvis det er lov å være så fornøyd med å bo i blokk. Tenk at jeg kan bo i leilighet, selv om jeg har fått barn. Tenk at jeg slipper å bo i et hus som må males, og passe på en hage.

Det var ikke helt selvsagt at det skulle bli sånn. Jeg har tross alt vokst opp i drabantby, med uendelige gressletter mellom blokkene, og søte rekkehus på rekke og rad. Og jeg skal ikke være for god til å si at det ble vurdert. Til og med testet. Det er jo digg med gress mellom tærne, og fuglekvitter utenfor vinduet.

Deilig å dele

Men da er det jo helt fantastisk at vi har et kjempesvært område i indre by som bygges for de som både liker gress og asfalt. De som kanskje ikke er helt gira på å være midt i gryta, men som gjerne har et torg rundt hjørnet. De som synes det er helt ok å ha balkong i stedet for terrasse, og fint lever med å ha romslige bilfrie uteområder på deling.

Det er så deilig at det går an å dele. Det går an å dele på hage, ripsbusker og morelltrær, garasje og plukking av kattemøkk i sandkassa. Dele på plassen som tross alt er begrenset.

Sånn at vi kan dele på godet det er å ha kort vei til naboen, butikken, sletta, T-banen, sjøen, marka, museet, dansetreningen og korøvelsen.

Jeg er utrolig glad

Tenk at vi i Oslo ENDELIG får et byområde som dette. Takk til alle som har bidratt til det.

Det kan være voksesmerter i områder som er i sterk vekst. Men jeg er utrolig glad for at dette store området sentralt i Oslo er i sterk vekst. Fordi felleskap fungerer, og fordi vi skal ha et Oslo hvor det er plass til folk, både nå og i fremtiden.

Powered by Labrador CMS