Regjeringskvartalet i Oslo sentrum. Anbefalingen fra Statsbygg er å bygge både B- og E-blokka for å oppnå arbeidsplasser til 4100 ansatte, slik det opprinnelig var planlagt. Det blir mye dyrere å bruke byggene som står der i dag.

Statsbygg anbefaler nybygg i regjeringskvartalet

En rapport fra Statsbygg viser at det vil koste tre ganger så mye å bruke eksisterende bygg i regjeringskvartalet som å bygge to nye, melder NRK.

Publisert

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sa for to år siden at regjeringen ville droppe to nye planlagte bygninger i det nye regjeringskvartalet for å spare penger. 

Nå viser anslag fra Statsbygg at de to nye bygningene vil koste 3,1 milliarder kroner, mens å bruke eksisterende bygg vil koste 9,1 milliarder kroner. 

Det melder NRK , som har fått innsyn i rapporten.

Statsbygg anbefaler derfor å bygge både B- og E-blokka for å oppnå arbeidsplasser til 4100 ansatte, slik det opprinnelig var planlagt.

– Ved å benytte nærliggende bygg vil man teoretisk sett kunne oppnå ønsket kapasitet. Men det vil være et betydelig mer kostbart alternativ enn å bygge regjeringskvartalet som planlagt med byggetrinn 1, 2 og 3, skriver Statsbygg.

Det vil heller ikke være mulig å oppgradere eksisterende eiendommer til samme sikkerhetsnivå, ifølge etaten.Powered by Labrador CMS