Tuva Espås mottok prisen fra sponsorrådgiver i OBOS, Eddie Christian Thomas, i forbindelse med en trening på Røabanen.

Tuva Espås kåret til Årets spiller i 1. divisjon

Røa-spiller Tuva Espås er den første til å motta prisen for Årets spiller i 1. divisjon, kåret av NTB og OBOS. Espås endte på topp på NTBs spillerbørs.

Publisert

Tuva Espås har hatt en strålende sesong og vært en viktig bidragsyter for at Røa skulle gjøre oppholdet i 1. divisjon kortest mulig. Det ble opprykk på første forsøk, ikke minst takket være Espås og hennes mange scoringer, sier sponsorrådgiver i OBOS, Eddie Christian Thomas.

Venstrevingen ble seriens toppscorer med 13 fulltreffere og bidro med totalt 21 målinvolveringer på osloklubbens vei mot opprykk til Toppserien. Røa gikk ubeseiret gjennom 18 serierunder i 1. divisjon med en målforskjell på imponerende 54-6.

— Det er veldig gøy å bli lagt merke til på den måten, men samtidig er det en pris som reflekterer hva hele spillergruppa og klubben har jobbet med i år, så jeg ser ikke på dette som en individuell pris, sier Espås.

Første år med spillerbørs i 1. divisjon

Dette er første sesong OBOS kårer årets spiller i kvinnenes 1. divisjon basert på NTBs spillerbørs. Espås endte opp med et snitt på 6,35 børspoeng per kamp. Nærmest fulgte Fløyas Sandra Simonsen, mens Espås sine lagvenninner i Røa, Frida Lyshoel og Ragne Svastuen, endte på delt tredjeplass.

— Det er jo første gang vi deler ut denne prisen, da er det ekstra gledelig at det ble nettopp Tuva Espås som jo er en «klubb-spiller» av rang og som har gått gradene og utviklet seg som toppspiller i Røa. Det er bare å gratulere Tuva Espås med utmerkelsen, men også ikke minst opprykket til Toppserien, sier Thomas.

Spillerbørsen til NTB fungerer slik at reporterne rangerer spillerne fra 1-10 på alle kampene. Spillerne må minst ha spilt 30 minutter for å få børspoeng. Gjennom en sesong må spillerne ha gjennomført minst 60 prosent av kampene for å kunne være med i rangeringen på børsen. Se tidligere vinnere her.

Kommet tilbake etter skade

Espås har vært Røa-spiller hele karrieren og debuterte i Toppserien tilbake i 2016. Mot slutten av 2018-sesongen pådro hun seg en korsbåndskade som satte henne ute av spill i godt over ett år.

Hun var tilbake igjen på banen i 2020, men var for det meste innbytter i Røa sin nedrykkssesong i Toppserien.

— Ekstra gledelig å dele ut denne prisen for første gang. Kvinnefotballen er på vei opp og fram, og kvaliteten på 1. divisjon har blitt merkbart bedre. Espås er en fortjent vinner av prisen og står som symbolet på den sterke Røa-sesongen, sier sportsdatasjef i NTB, Terje Alstad.

Som årets spiller får Espås et portrett av seg selv, laget av illustratør Pål Dybwik.

Powered by Labrador CMS