To menn er dømt for å ha kastet brannbomber mot Stovner politistasjon.

To menn slipper fengsel etter brannbombeangrep mot Stovner politistasjon

De to kastet brannbomber – såkalte molotovcocktails – mot inngangspartiet på politistasjonen i bydelen, slik at bygningen ble påført skader for nærmere 60.000 kroner,

Publisert

De to mennene, henholdsvis 20 og 21 år gamle, møtte i Oslo tingrett i midten av oktober. Her sto de tiltalt for grovt skadeverk og grov motarbeidelse av en aktør i rettsvesenet, etter en episode på Stovner på kvelden 20. mars i fjor.

Da ble det kastet to brannbomber – såkalte molotovcocktails – mot inngangspartiet på politistasjonen i bydelen, slik at bygningen ble påført skader for nærmere 60.000 kroner, skriver Avisa Oslo.

Beskytter ikke politiet

I retten avviste mennene straffskyld for grov motarbeidelse av en aktør i rettsvesenet, men erkjente skadeverk.

Retten landet på at mennene skulle domfelles for grovt skadeverk, men ikke motarbeiding av aktører i rettsvesenet. Forklaringen er at retten mener at den aktuelle loven tar sikte på å beskytte enkeltpersoner i rettsvesenet, ikke institusjoner som politiet.

Oslo tingrett konkluderte med at 20- og 21-åringene skal dømmes til henholdsvis 30 og 60 timers samfunnsstraff. De må også betale 57.637 kroner i erstatning for skadene som ble påført politistasjonen.

Powered by Labrador CMS