Søndag morgen hang dette banneret på Oslo skytesenter, kjøpt av Islam net.

Sian-leder påtar seg ansvar for jihad-banner på Islam net sitt bygg på Haugenstua

Sian-leder Lars Thorsen sier han var med på å henge opp et banner med teksten «Oslo jihadsenter» på Islam Nets lokaler på Haugenstua.

Publisert

Banneret ble oppdaget og anmeldt i vår, men politiet henla saken i oktober.

Det skjedde selv om Sian-leder Lars Thorsen allerede i vår langt på vei innrømte at det var han som sto bak i et intervju med Vårt Land. Den islamfiendtlige organisasjonen la også ut en nettsak på sin egen hjemmeside om banneret.

Nå sier Thorsen klart og tydelig at han var involvert i å henge opp banneret i et nytt intervju med Vårt Land.

Hatkriminalitet

– Ja, det var oss. Jeg husker ikke hvor mange vi var, vi var to eller tre personer fra Sian. Jeg var med. Vi gjorde det tidlig på morgenen, jeg tror det var søndag 2. mai, sier Sian-lederen.

Han mener banneret er en politisk ytring og at Sian ikke har gjort noe ulovlig. Politiadvokat Marianne Aune er uenig og sier banneret kan bli klassifisert som hatkrim.

– Rent objektivt er det snakk om skadeverk. Med bakgrunn i motivet på banneret er saken etterforsket som hatkriminalitet, som er høyt prioritert av politiet, sier hun til avisen.

Politiet vurderer saken

Aune hevder saken er etterforsket grundig og sier politiet ikke er kjent med artikkelen i Vårt Land i mai eller en annen i omstridte Resett der han svarer på spørsmål om hvorfor Sian hang opp banneret.

Hun sier politiet er interessert i nye opplysninger som kan gjøre at saken blir tatt opp igjen. Både Sian og Thorsen har vært mistenkt i saken.

Powered by Labrador CMS