En mann ble skutt av politiet på Bislett i Oslo, etter at han hadde forsøkt å angripe flere personer med kniv. Mannen døde av skadene.
En mann ble skutt av politiet på Bislett i Oslo, etter at han hadde forsøkt å angripe flere personer med kniv. Mannen døde av skadene.

Statsforvalteren oppretter tilsynssak etter hendelsen på Bislett

Statsforvalteren vil be Oslo universitetssykehus om informasjon om hva slags helsehjelp den avdøde har fått forut for hendelsene på Bislett tirsdag.

Publisert

Statsforvalteren i Oslo og Viken melder at saken vil få høy prioritet hos dem.

– Det er likevel for tidlig å si noe om hvor lang tid vi vil trenge for å undersøke og vurdere saken. Ut over det har vi ingen opplysninger å gi på dette tidspunktet, skriver de i en pressemelding.

En mann ble tirsdag skutt av politiet på Bislett i Oslo, etter at han hadde forsøkt å angripe flere personer med kniv. Mannen døde av skadene.

– Gjorde vi jobben?

Mannen som ble drept, var ilagt tvunget psykisk helsevern etter et knivangrep i 2019. Hendelsen skjedde dagen etter mannen slapp ut på kortvarig permisjon fra en helseinstitusjon.

Til VG utdyper kommunikasjonsdirektør Nina Vedholm i Statens helsetilsyn hva man ønsker å finne ut gjennom tilsyn i enkeltsaker.

– Statsforvalteren innhenter relevant informasjon, ser på hvilke helsetjenester som er gitt og om de er forsvarlige, sier hun.

Powered by Labrador CMS