19-åringen ble for to uker siden dømt til sju års fengsel for medvirkning til drap. Nå er han sluppet fri og frikjent etter at Riksadvokaten grep inn.

Prinsdal-drapet: Dømt 19-åring frikjent og løslatt

En 19 år gammel mann ble for to uker siden dømt for medvirkning til Prinsdal-drapet. Nå er han frikjent og løslatt på grunn av manglende bevis.

Publisert

— Det er gledelig at Riksadvokaten har skåret gjennom i denne saken. Når bevisene ikke holder til en drapstiltale, skal gutten selvsagt heller ikke dømmes for drap, sier 19-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, til Dagbladet.

19-åringen ble for to uker siden dømt til sju års fengsel for medvirkning til drap. Mannen satt i en bil da Halil Kara ble drept utenfor Prinsdal Grill på Mortensrud i Oslo i fjor vinter.

Bevis og lovanvendelse

Mannens forsvarere, John Christian Elden og Farid Bouras, anket dommen med argument om at den var bygget på feil lovanvendelse. Det var statsadvokat Irlin Irgens ikke uenig i.

I påtegningen skriver hun at «Påtalemyndigheten finner at den nåværende bevissituasjonen reiser tvil om hvorvidt det subjektive vilkår for straff etter straffeloven er oppfylt.»

— Bevisene holdt ikke til å dømme vår klient for drap. Riksadvokaten deler den oppfatningen, og gutten løslates derfor fra fengsel i dag, sier advokat Elden til Dagbladet.

Brutalt drap

Halil Kara (21) ble like før midnatt 10. januar i fjor skutt i hodet av en maskert gjerningsperson etter et kebabmåltid sammen med tre venner i Prinsdal, som ligger i bydelen Søndre Nordstrand helt sør i Oslo.

I tillegg til 19-åringen ble tre andre dømt i forbindelse med drapet. Den strengeste straffen fikk mannen (21) som ble dømt for å ha avfyrt drapsvåpenet – 13 års fengsel for drap og grov kroppsskade.

En 22 år gammel mann fikk elleve års fengsel for medvirkning til drap, samt to tilfeller av å ha hatt våpen på offentlig sted.

En 21 år gammel mann fikk sju måneders fengsel for å ha hjulpet hovedmannen med å rømme landet etter drapet.

Powered by Labrador CMS