– Vi setter stor pris på alle som leverer tøy til våre innsamlingsbokser og støtter et viktig arbeid, sier Vidar Jøssang, fra Røde Kors.

Nå kan flere oslofolk gi tøy til Røde Kors

Røde Kors har fått tildelt plasser på kommunal grunn for å samle inn klær fra mange av returpunktene til Oslo kommune. Fra 1. mars står rundt 100 nye innsamlingsbokser klare.

Publisert

Innsamlingsboksene til Røde Kors vil stå på de kommunale returpunktene i et område som strekker seg fra Vulkan til Maridalsvannet, vestover til Blindern og østover fra Sandaker til Tonsenhagen.

Fra før av har Røde Kors innsamlingsbokser for tøy rundt 50 steder i Oslo på privat eiendom.

Ikke bare Røde Kors, men også Kirkens Bymisjon, Norsk Luthersk Misjonssamband og Uff kan samle inn tøy på Oslos returpunkter.

Redder liv og jobber mot ensomhet

Klær, sko, tilbehør og tekstiler som samles inn gjennom innsamlingsboksene selges til inntekt for Røde Kors. Målet for arbeidet til Røde Kors er å redde liv, bidra til trygg oppvekst og redusere ensomhet.

– Vi setter stor pris på alle som leverer tøyet de ikke bruker til våre innsamlingsbokser og støtter Røde Kors’ viktige arbeid, sier Vidar Jøssang, ansvarlig for innsamling i Røde Kors.

Røde Kors er fra 1. mars til stede som tøyinnsamler på over 100 kommunale returpunkter i Oslo, som her på Lofthusveien.

Han oppfordrer alle i Oslo til å ta en opprydding i klesskapet.

Går til gjenbruk

Røde Kors tar imot klær, sko, tilbehør som belter og vesker, og tekstiler til bruk i hjemmet inkludert gardiner, duker og håndklær. Tøyet må være tørt og rent og legges i lukkede poser.

Røde Kors estimerer at 75-82 prosent av tøyet som gis til Røde Kors via innsamlingsboksene eller hjemmefra går til gjenbruk.

Powered by Labrador CMS