Oslo 20210925. Gjenåpningen av Norge. 25. september 2021 kl 16.00 letter regjeringen på det nationale regelverket innført i anledning koronapandemien. Bilder fra den første fest-kvelden i hovedstaden. Fotografert fra Youngstorget.
Spesielt på utesteder rundt Youngstorget var lommetyvene aktive.

De spesialiserte seg på å stjele mobiler fra folk på dansegulvet

I helgen har spanere fra Oslo-politiet pågrepet to personer som de mener har spesialisert på å stjele mobiltelefoner fra folk på dansegulv rundt Youngstorget.

Publisert

Politiet har funnet rundt 20 telefoner som de jobber med å finne eierne til. Oslo-politiet meldte om pågripelsene rett etter klokka 4 natt til søndag.

– De siste to nettene har spanere pågrepet to lommetyver som tilsynelatende har spesialisert seg på å stjele mobiler på dansegulvet på utesteder i sentrum. Hvis du ikke har anmeldt tyveriet ennå, kan du enkelt gjøre det på politiet.no, lyder oppfordringen fra operasjonssentralen.

Skjedde på utesteder

Politiet har ikke noe eksakt tall på hvor mange anmeldelser som har kommet de siste ukene, men det er snakk om titalls, om ikke over 100.

De to pågrepne er rumenske statsborgere. Tyveriene skal for det meste ha skjedd på utesteder i nærheten av Youngstorget.

Advokat John Christian Elden forsvarer den ene av de to rumenerne. Han sier at hans klient er siktet for tyveri av åtte mobiltelefoner.

– Han har forklart seg for politiet og erkjenner delvis de faktiske forhold om tyveri av telefoner, men spørsmålet om straffskyld er foreløpig noe uklart, skriver Elden i en sms til NTB.

Powered by Labrador CMS