Politiets krimteknikere tidlig lørdag morgen. Nå forteller politiet at de fortsatt mottar tips og videomateriale som kan ha betydning for etterforkningen av terrhorhandlingen ved Per på hjørnet og London pub.

Videoer og tips fortsetter å renne inn til politiet etter Oslo-skytingen: - Vi ønsker likevel flere tips

Politiet forteller at oslofolk har vært flinke til å bistå med tips, videoer og annet mulig bevismateriale etter skuddene mot Per på hjørnet og London pub natt til lørdag. — Vi ønsker likevel flere tips, sier politiadvokat Ingvild Myrold.

Publisert

Etter tre døgns intensiv etterforskning står oslopolitiet fortsatt langt unna å kunne si hva som lå bak terrorangrepet fra 43-årige Zaniar Matapour.

— Det er fortsatt tidlig i etterforskningen, og vi har flere hypoteser vi følger for å finne bakgrunnen for angrepet, sier politiadvokat Ingvild Myrold til VårtOslo.

— På nåværende tidspunkt kan jeg ikke si noe om noen av teoriene våre har blitt styrket eller svekket, sier Myrvold.

— Har fått mye videomateriale

London Pub var sammen med utestedet Per på hjørnet åsted for masseskytingen natt til lørdag. Zaniar Matapour drepte to menn og såret ytterligere 21 personer.

Han ble mandag varetektsfengslet i fire uker, siktet for drap, drapsforsøk og terror etter at han åpnet ild mot utestedene.

I den fasen etterforskningen nå er inne i har politiet vært svært opptatt av å få inn så mange tips fra publikum som mulig.

Både for å kunne få et bedre oversiktsbilde av angrepet, men også for å kunne kartlegge gjerningsmannens bevegelser i timene før hendelsen.

— Det jeg kan si er at vi etterforsker bredt, sier politiadvokat Ingvil Myrvold.

— Vi har fått en rekke tips og mye videomateriale. Det er vi veldig glade for, men vi tar gjerne i mot enda flere tips, sier politiadvokaten.

Bakgrunnen for at angrepet mot de to utestedene har blitt ytterligere aktualisert, er at gjerningsmannens forsvarer John Christian Elden mandag gikk ut og sa at hans klients angrep ikke var rettet mot Pride.

— Godt bilde av hendelsesforløpet

Politiet kommenterer ikke Eldens utspill. Men mener de har dannet seg et godt bilde av hendelsesforløpet natt til lørdag.

— Det jeg kan si er at vi etterforsker bredt. Det er det jeg kan si, sier Myrold

Hun understreker at politiet mener å ha et godt bilde også av gjerningsmannens bevegelser i timene før skuddene falt.

Heller ikke informasjon i media om at Matapour skal ha hatt knyttninger til den profilerte islamisten Arfan Bhatti vil etterforskningsledelsen på politihuset kommentere mandag kveld.

— Håper han snart forklarer seg

En faktor som har ført til at politiet ikke har det endelige puslespillet rundt hendelsesforløpet på plass, er at Matapour selv har nektet å forklare seg for politiet.

— Vi håper vi snart skal få han til å forklare seg. Jo lengre tid det går, jo større er sjansene for at den siktede kan få innspill til å endre eller fabrikere en forklaring. Det håper vi å unngå, sier politiadvokaten.

Matapour har samtykket til fire ukers varetektsfengsling. Den terrorsiktede 43-åringen er nå overført fra politiarresten på Grønland til Oslo fengsel.

Powered by Labrador CMS