— Dette kan redde julehøytiden for noen av våre svakeste også i år, sier Per-Tygve Hoff (H) etter at et enstemmig bystyre satte av 500.000 kroner til en alternativ julefeiring.

Rusavhengiges julemiddag i Rådhuset blir trolig avlyst. Oslo-politikere sikrer likevel halv million til alternativ feiring

Den tradisjonelle middagen for rusavhengige og bostedsløse i Rådhuset ligger an til å bli avlyst på grunn av korona. Men i dag bestemte et enstemmig bystyre å sette av 500.000 kroner som kan gis til alternativ julefeiring.

Publisert

Det er en lang oslotradisjon å invitere opp mot 600 rusavhengige og bostedsløse til julemiddag i Rådhuset. Men i likhet med i fjor ser det ut til at årets arrangement blir avlyst på grunn av strenge smittevernregler.

Derfor fremmet Høyre i dag et forslag til bystyret om å sette av 500.000 kroner til å gjenta fjorårssuksessen.

— Det kan redde julehøytiden for de svakeste

I fjor ble pengene fra den avlyste middagen i Rådhuset gitt til ulike hjelpeorganisasjoner, som sikret at bostedsløse og rusavhengige i Oslo likevel fikk en julefeiring.

— Pandemien er ikke over og vi vet at den tradisjonelle julemiddagen ser ut til å bli avlyst. Dette kan redde julehøytiden for noen av våre svakeste også i år, sier Per-Tygve Hoff (H).

Ordfører Marianne Borgen (SV) påpekte at det ikke er endelig besluttet å avlyse julemiddagen. Likevel gikk et enstemmig bystyre inn for å sette av pengene slik at de ikke brukes på noe annet innen året er omme.

— Godt initiativ som vi støtter

— Dette stemmer vi i Rødt for. Altså i tilfelle vi må avlyse arrangmementet i Rådhuset, sa Eivor Evenrud (Rødt).

Hun fikk følge av Senterpartiet, som roste Høyre for forslaget.

— Takk til Høyre for forslaget om en alternativ julemiddag for bostedsløse. Det er et godt initiativ som vi støtter. Selv om det formelt sett ikke er avlyst ennå, så er det lurt at vi vedtar å sette av pengene, sier Morten Edvardsen (Sp).

Til slutt hadde samtlige partier og 59 bystyrerepresentanter samlet seg om Høyre-forslaget.

Powered by Labrador CMS